Obavijesti

News

Komentari 252

Policija upozorava: Uklonite traktore, kazne do 30.000 kn

Policija upozorava: Uklonite traktore, kazne do 30.000 kn
1

Seljaci ne odustaju od zahtjeva za hitnim sastankom s premijerom, a ovoga puta žele da sastanku prisustvuje i predsjednik. Kažu kako neće prekinuti prosvjede

VIDEO

PU vukovarsko - srijemska se obraća sudionicima prosvjeda s upozorenjem, da blokiranjem cesta i alternativnih pravaca krše odredbe Zakona o cestama, čl. 45, u kojem se navodi da je zabranjeno trajno ili privremeno zaposjedati ili na drugi način smetati posjed javne ceste ili njezinog dijela.

Za kršenje čl. 45, odredbama čl.114 Zakona o cestama propisana je novčana kazna u iznosu od 10.000 do 30.000 kuna za fizičku ili pravnu osobu, te novčana kazna za prekršaj u iznosu od 2000 do 8000 kuna za odgovornu osobu, navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske u srijedu.

Policijski službenici će sudionicima prosvjeda koji su svojim vozilima blokirali promet na kolniku cesta izdavati upozorenja zbog kršenja čl.78 i čl. 79 Zakon o sigurnosti prometa na cestama, a za osobe koje odbiju dati podatke primjenjivati će se članak 229 istoga zakona, za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna.

Ne žele odustati

Nakon što su prekjučer propali pregovori, seljaci su još odlučniji u svojim namjerama. Osim što su nastavili s prosvjedima i proširili broj punktova na kojima su postavili blokade, pokušali su i probiti policijske barikade javlja HRT.

Najnapetije je bilo na granici sa BiH kod graničnog prijelaza Županja-Orašje. Tamo su seljaci postavili svoje blokade, a  policija ih je sprječavala u tome na 50 metara od granice. Kod Tovarnika, prema granici sa Srbijom, te kod Gunje na granici s BiH traktore seljaka također je dočekala policija. Seljaci su pokušali probiti postavljene policijske barikade, ali u tome nisu uspjeli. 

Vozači se pobunili zbog blokada 

U Virovitičko-podravskoj županiji strpljenje su izgubili vozači. Tamo je na osam prosvjednih mjesta 203 traktora blokiralo promet, te su vozači izrazili negodovanje zbog načina na koji seljaci prosvjeduju. 

-Tražite svoja prava tamo gdje trebate tražiti svoja prava. Ne traže se prava ovdje. Kako bi ja sad trebao tražiti prava? Trebam li ja sad blokirati županiju? - usprotivio se jedan od vozača kojem je zasmetala blokada.

'Mi nismo paraziti'

-Seljak nije, kako kaže Linić, parazit ovog društva. Mi samo želimo pomoć i želimo da hrvatski narod jede hrvatsku hranu, koja je najkvalitetnija - poručuje Antun Laslo, prvi čovjek slavonsko-baranjskih udruga.

I Vladimir Šišljagić, Osječko-baranjski župan, podržao je zahtjeve seljaka i njihov prosvjed. Kaže kako su zahtjevi opravdani, a prosvjed jedini način koji im je preostao u pokušaju da ostvare svoja prava. 

Seljaci ne odustaju od zahtjeva za hitnim sastankom s premijerom Zoranom Milanovićem, a ovoga puta žele da sastanku prisustvuje i predsjednik Ivo Josipović. Ističu kako nemaju namjeru prekinuti prosvjede, a ako ih premijer ne primi na razgovor spremni su na potpunu blokadu prometnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 252
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca