Obavijesti

News

Komentari 27

Svi zadovoljni? Na Skupštini niti jednog pitanja o Bandiću

Svi zadovoljni? Na Skupštini niti jednog pitanja  o Bandiću
5

Bez povišenih tonova i bez spominjanja imena Milana Bandića prošao je aktualni sat u zagrebačkoj Skupštini u kojem zastupnici postavljaju pitanja Gradskoj upravi

VIDEO

Bez povišenih tonova i bez spominjanja imena Milana Bandića prošao je aktualni sat u zagrebačkoj Skupštini u kojem zastupnici postavljaju pitanja Gradskoj upravi. Po prvi puta nakon mnogo godina, pritvoreni Bandić nije prisutan. Nitko od 20 prijavljenih zastupnika nije postavio niti jedno pitanje vezano za uhićenje brojnih članova Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga.

- Dosta smo komunicirali s medijima i očito interes zastupnika za dodatnim informacijama ne postoji. Očito su zadovoljni kako Grad funkcionira – rekla je Švaljek.

Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek je pokazala sasvim drugačiji stil odgovaranja i rješavanja problema.

Dok je Bandić odgovarao na svako pitanje s jakim političkim porukama i napadom na političke neistomišljenike, Švaljek je znala otvoreno priznati da u pitanja nije upućena. I zamoliti resorne pročelnike da oni daju odgovore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osnovna škola u Kustošiji u planu za 2015. godinu

Primjerice, na pitanje kada će se izgraditi osnovna škola u kvartu Kustošija, Švaljek je rekla da treba dobro paziti da se škole ne grade u naseljima gdje je nepovoljna demografska struktura, ali onda prepustila odgovor pročelniku za obrazovanje Ivici Lovriću koji je rekao da će biti u planu do 2015. godine.

Divlja odlagališta

Andrija Mikulić (HDZ) je upozorio na divlja odlagališta glomaznog otpada. Podsjetimo, Bandić je pritvoren i jer se tereti da je pogodovao tvrtki Cezar Petra Pripuza i tako oštetio Holding za 2,4 milijuna kuna.

- Tko je odgovoran za odvoženje, zašto nastaju divlja odlagališta – pitao je Mikulić.

Švaljek je odgovorila da su održali niz sastanaka i da rade na rješavanju problema s Ministarstvom zaštite okoliša kako bi se na lokalnom odlagalištu Jakuševac mogao odlagati glomazni otpad nakon što je to lani zabranjeno. Anita Udovičić koja vodi tvrtku ZGOS je zatim potvrdila da rade na novoj okolišnoj dozvoli kako bi mogli zbrinjavati glomazni otpad.

Kada je Davor Bernardić (SDP) predložio da Zagrebački holding prodaje i struju, Švaljek se zahvalila na prijedlogu i rekla da će razmotriti.

"Neki članovi Uprave Holdinga su u sukobu interesa"

Na upozorenje Dražena Bilokapića da su neki članovi Uprave Holdinga u sukobu interesa jer su u upravi tvrtke, ali su i u Nadzornim odborima tvrtki koje su u suvlasništvu Holdinga, Švaljek se zahvalila na upozorenju i rekla da će sve provjeriti.

- Aktualni sat protekao je u konstruktivnoj atmosferi i neka na konkretne probleme građana. Davali smo najbolje moguće odgovore - rekla je Švaljek. U neformalnom razgovoru kasnije, rekla je da se izvrsno snalazi na svojoj novoj funkciji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a