Obavijesti

News

Komentari 573

''Slali su mi poruke da idem u kuhinju i izmjenjujem recepte''

''Slali su mi poruke da idem u kuhinju i izmjenjujem recepte''
14

Kad postanem predsjednicom borit ću se da žene budu plaćene jednako kao muškarci za isti posao, da se žene ne diskriminira, rekla je Kolinda Grabar Kitarović

VIDEO

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u utorak je nekoliko stotina simpatizera i građana na predizbornom skupu u Karlovcu podsjetila da se na predstojećem 2. krugu predsjedničkih izbora ne bira samo predsjednik ili predsjednica, već put i smjer kojim će ići Hrvatska. 

Kazala je da danas devedeset posto ljudi kaže da Hrvatska ide u krivom smjeru te podsjetila da njen protukandidat Ivo Josipović nudi pravi put ''koji vodi u propast''. Pozvala je birače da naprave zaokret 11. siječnja i završe posao kojeg su započeli s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i Hrvatsku odvedu tamo gdje joj je mjesto, u blagostanje. 

- Hrvatska je spremna za nekoga tko će konačno unijeti promjene, bila to žena ili muškarac, u mom slučaju žena. Moram reći da jesam doživjela puno diskriminacije, ali ja se ne tužim. Osoba sam koja dobro prima udarce, vrlo brzo se vratim nazad. Međutim ovo iskustvo iz kampanje poslužit će mi da se borim za stvarnu jednakopravnost sviju, za mišljenje sviju, za isti tretman, za stvarnu slobodu medija bez političkog pritiska, bez manipulacija, novinarsku etiku, ali isto tako stvarnu jednakopravnost žena. Doživjela sam da mi eminentni novinari šalju poruke da mi je mjesto u kuhinji i izmjenjivati recepte s drugim ženama. Nema problema, sve je u redu, ja to prihvaćam,volim kuhati, to mi je hobi u konačnici, ali kada postanem predsjednicom borit ću se da žene budu plaćene jednako kao muškarci za isti posao, da se žene ne diskriminira, pogotovo ne mlade žene da ne mogu dobiti posao zato što bi mogle zatrudnjeti i da žena ne mora ulagati pet puta više energije nego muškarac da bi bila jednako shvaćena ozbiljno za isti posao kojeg obavlja i muškarac. Dakle, puno sam toga naučila iz osobnih iskustava, borit ću se ne za sebe, nego za svoju kćer, svog sina, za sve nas -  kazala je Kolinda Grabar Kitarović.

U BiH besplatni autobusi do birališta

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić u Mostaru je na radnom sastanaku Izbornog stožera HDZ-a BiH, uoči 2. kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, dogovorio da je organiziran besplatni autobusni prijevoz glasača prema konzularnim uredima u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Banja Luci. 

Za Mostar i Sarajevo predviđene su posebne linije za prijevoz glasača iz rubnih dijelova grada, a birači su podsjećeni da se registriraju ili provjere svoju registraciju na www.izbori.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 573
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je