Obavijesti

News

Komentari 71

Snađi se druže: Reformisti uzeli namještaj HNS-ovcima?

Snađi se druže: Reformisti uzeli namještaj HNS-ovcima?
1

Uredski namještaj koji je bio u našem vlasništu Reformisti su uzeli bez pitanja i odnijeli su ga u svoje prostorije, tvrde u HNS-u. Ostali su im dvije stolice i stol

VIDEO

Zagrebačka podružnica HNS-a Stenjevec nakon ljeta ostala je bez većeg dijela uredskog namještaja i promo materijala. Iz garaže njihova člana odvezli su je u ured Reformista, kažu nam dobro upućeni izvori.

HNS-ovci slučaj nisu prijavili policiji jer je riječ o starom namještaju, a unatoč molbama, 30-ak uredskih stolica i šest većih stolova do danas im nisu vratili. Naime, HNS-ovci su početkom ljeta izašli iz gradskog prostora, a namještaj koji su imali u uredu prevezli su u spomenutu garažu svojeg člana dok ne nađu novi prostor. Nedugo zatim došlo je do smjene tadašnje predsjednice podružnice HNS-a Katarine Ćosić koja je prešla u redove Reformista Radimira Čačića.

- Rekli su nam da su organizatori selidbe bili bivša predsjednica stenjevačke podružnice Katarina Ćosić i Alenka Košiša Čičin-Šain. Od kompletnog namještaja koji je kupljen novcem HNS-a ostavili su nam tek jedan stol i dvije stolice. Sve ostalo su odvezli - ispričao nam je dobro upućen izvor iz stenjevačke podružnice.

Navodi da su nadležni pokušali kontaktirati bivšu predsjednicu Ćosić, ali ona na pozive, poruke i mailove nije odgovarala. Javila im se samo prozvana Košiša Čičin Šain. Njezino opravdanje, prepričavaju nam, bilo je kako su njoj rekli da je to slobodan namještaj i da nije znala da je vlasništvo HNS-a. Kontaktirali su, kažu, i ured Reformista, a iako su im obećali da će stvar riješiti, do danas ništa nisu učinili.

- Iako se taj uredski namještaj godinama nije koristio, nije lijepo da su to napravili - kaže naš izvor.

Za komentar smo nazvali Alenku Košiša Čičin-Šain.

- Ja vam o tome ništa ne znam. Subota je i ja sam s obitelji. Ja s tom podružnicom nemam ništa. Krivo ste nazvali, oprostite. S HNS-om nemam veze šest mjeseci - kratko je izjavila i odbila bilo kakav daljnji razgovor na ovu temu.

- To nije istina - jedini je komentar prozvane bivše šefice stenjevačke podružnice HNS-a, sad članice Reformista Katarine Ćosić.

S obzirom na to da nije ovlaštena davati izjave, uputila nas je na Središnji ured Reformista. Očitovanje smo tražili i od njih, ali ga nismo dobili.

Inače, ured Čačićevih Reformista smješten je u centru Zagreba u Ulici Pavla Hatza. Prostor su na korištenje dobili od zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u manje od dva mjeseca nakon što je udruga osnovana. Kao što su 24sata ranije pisala, za 162 kvadrata plaćaju najam od samo pet kuna po kvadratu, tj. 810 kuna na mjesec, dok bi ih komercijalni zakup stajao minimalno 13.000 kuna da nisu dobili gradski prostor. Nakon što je Radimir Čačić izašao iz zatvora krajem rujna, osnovao je Narodnu stranku - Reformisti i izabran je za predsjednika. Plan mu je izaći na parlamentarne izbore. On je 15. siječnja izbačen iz HNS-a jer je vikendima intenzivirao komunikaciju u javnosti koja je išla direktno na “destabiliziranje stranke te je neovlašteno sazivao sastanke”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...