Obavijesti

Kolumne

Komentari 230

Sramotna politička kultura u Hrvatskoj: Mediji su krivi!

Sramotna politička kultura u Hrvatskoj: Mediji su krivi!
1

Nakon 20 sati rasprava o ministru branitelja Miji Crnoji Karamarko je rekao da on odlazi kao častan čovjek, a da je on žrtva objeda i klasične harange medija

VIDEO

Vlada si dopušta luksuz međusobnih obračuna preko leđa građana. Vrijeme je da cijela kolektivno ode. Izjavio je to prije dvije godine Tomislav Karamarko nakon smjene ministra financija Slavka Linića. Za kojeg je naknadno utvrđeno da nije kriv, ali je smijenjen zbog sumnje u štetni posao u nagodbi sa Spačvom. Nakon 20 sati rasprava o ministru branitelja Miji Crnoji Karamarko je rekao da on odlazi kao častan čovjek, a da je on žrtva objeda i klasične harange medija.

Zoran Milanović je tražio smjenu Crnoje u roku 24 sata, a kad je trebalo odlučivati o Marini Lovrić-Merzel ili Željku Sabi te o smjeni Nade Čavlović Smiljanec, trebali su mu deseci novinskih tekstova da ih ipak prestane braniti.

Dakle, ako si na vlasti, onda je to haranga, a ako si u oporbi, isti slučaj je razlog za pad cijele vlade. Krivac su uvijek zli mediji.

Nevjerojatno je da se u slučaju Crnoje u Vladi nisu zapitali što bi bilo kad bi svi branitelji koji su dobili kredite za obiteljske kuće ostavili taj novac na računu. Da smatraju da zemljište koje su dobili mogu prodati a da nikome ne odgovaraju. Kako se bivši ministar unutarnjih poslova nije zapitao kako je njegov ministar mogao dobiti osobnu s adresom daščare kad građani ne mogu niti na svojim kućama ako su neadekvatne za život? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karamarko bi u svakom slučaju trebao dati javnosti zaključke analize o njegovoj nevinosti. I pitati se kako bi u vladi koja je predstavljena kao stručna resor mogao voditi čovjek koji bi kredite dodjeljivao za kuće, ali poručio braniteljima da mogu njima financirati i put oko svijeta? Kakvu je poruku poslao korištenjem mirovine kao nesposoban za rad, baš dok nije dobio ponudu za ministra? 

No puno lakše od odgovora na ta pitanja je napasti zle medije koje bi trebalo lustrirati. Zbog toga što svaka vlast brani svoje ljude dok ne shvati da joj rade političku štetu i što čekaju da mediji sve otkriju, biračima se politika i gadi. Pa se onda u velikim strankama pitaju zašto građani biraju potpuno nepoznate, samo da su različiti.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.