Obavijesti

News

Komentari 43

Šuker: Nećemo povući 600 mil. € jer Vlada nije odradila posao

Šuker: Nećemo povući 600 mil. € jer Vlada nije odradila posao
15

Ivan Šuker (HDZ) na sjednici Sabora se požalio što zastupnici raspravljaju o nečemu što je bilo u prosincu 2013., umjesto o prognozama za budućnost

VIDEO

Saborski zastupnici u četvrtak su raspravljali o Izvješću o korištenju pretpristupnih programa pomoći EU za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2013. godine, koje je predstavio zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU. Oporbeni zastupnici kritizirali su što se o tome raspravlja tek sad.

- Danas je kraj listopada, a mi raspravljamo o nečemu što je bilo 31. prosinca. Danas bismo trebali raspravljati o onome što je bilo u prvih šest mjeseci 2014. godine i o projekcijama do kraja od godine - rekao je Ivan Šuker (HDZ)

Također, istaknuo je kako je Hrvatskoj u ovoj godini imala na raspolaganju dodatnih 900 milijuna eura.

- S obzirom na to da do kraja 2013. nismo ugovorili sve ono što smo trebali, definitivno i ovo podvlačim, a 2016. ćemo vidjeti da Hrvatska u toj godini neće moći povući 600 milijuna eura koji su odobreni zato što Vlada nije napravila svoj posao - rekao je Šuker.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U izvješću stoji kako je Hrvatska do 31. prosinca ugovorila sredstva EU u iznosu od 559,47 milijuna eura

Škvarić: Mlatimo praznu slamu; Burić: Uvrijedili ste zastupnike!

U raspravi je u jednom trenutku zaiskrilo između HNS-ovca Marijana Škvarića i HDSSB-ovca Dinka Burića.

Naime, Škvarić je govoreći u ime kluba naglasio kako ovo izvješće treba pročitati stotinu puta te da zastupnici moraju naučiti što su to fondovi EU, što su pretpristupni fondovi i što nas sve čeka u narednim godinama.

- Da zapamtimo i da znamo kako to trebamo koristiti i da u raspravama budemo konkretniji, a ne da, mogu otvoreno reći, mlatimo praznu slamu - rekao je Škvarić. Reagirao je Burić koji smatra da je time uvrijedio zastupnike. 

- Zar je za vas nalaziti praznu slamu ukazivati na to da smo u šest mjeseci prošle godine i tijekom ove godine uplatili za članarinu EU gotovo 5,5 milijardi kuna, a da smo od te članarine povukli simbolično bismo rekli - gotovo ništa - pobunio se Burić i dodao kako saborske rasprave ne koriste zastupnicima samo da budu kritizeri nego i da ukažu na to što ne valja i što treba mijenjati.

- Počelo je djelovati. Zaista ste sad puno konkretnije, konciznije i argumentiranije raspravljali o ovom izvješću u odnosu na prijašnje rasprave - zaključio je Škvarić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina