Obavijesti

News

Komentari 492

Sve u humanitarne svrhe: Dat ću baš sav novac koji dobijem

Sve u humanitarne svrhe: Dat ću baš sav novac koji dobijem
1

HDZ-ova kandidatkinja je ponovila da očekuje pobjedu i da vjeruje da bi situacija bila potpuno drugačija da je Josipović kritizirao neradničku Vladu Zorana Milanovića

VIDEO

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u emisiji RTL Danas u kojoj je kazala da vjeruje da je 28. prosinca izabran za izbore jer predsjedniku Ivi Josipoviću opada popularnost.

- Meni odgovara bilo koji datum, ja čvrsto vjerujem u svoju izbornu pobjedu, međutim, mislim da je ovaj datum izbora na kraju određen jer je trenutni predsjednik zaključio da mu rejting jako pada u javnosti, pa su mu izbori pomaknuti dva tjedna prije nego što se to predviđalo, kazala je Kolinda Grabar Kitarović.

Sve u dobrotvorne svrhe

Na pitanje misli li da Vlada pogoduje Josipoviću time što je povećala naknade za promidžbu kandidata na predsjedničkim izborima i to sa 500.000 na 1,2 milijuna kuna za prvoplasiranog, Grabar Kitarović je kazala:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja se na ankete previše ne obazirem, oni jesu misao vodilja, no ono što mogu reći o odluci Vlade je da je sasvim nepotrebna, da u uvjetima ove gospodarske krize ne smije biti nepotrebne potrošnje. Ono što želim reći sa svoje strane jest da ni kunu tog novca ne namjeravam zadržati nego dati u dobrotvorne svrhe. Bilo koji iznos koji bude dodijeljen, kazala je Grabar Kitarović i dodala da ni ona, kao ni Josipović, na Badnjak, Božić i blagdan Sv. Stjepana neće voditi kampanju. Uvjerena u svoju pobjedu objasnila je što planira postići sazivanjem sastanka s Vladom kad postane predsjednica.

'Spremna sam lupiti šakom o stol'

- Očekujem da će Vlada prihvatiti taj dijalog da sjednemo i razgovaramo, da na sjednici raspravimo o gospodarskom i socijalnom stanju u zemlji, a kao predsjednica namjeravam vrlo intenzivno otvarati pitanja i široku raspravu o problemima koje muče ovu državu, davati inicijative i prijedloge jer vjerujem u dobru suradnju. Ukoliko toga ne bude, spremna sam lupiti šakom o stol i biti vrlo čvrsta te ne dopustiti nikome da ne radi svoj posao ili da se izvlači na dobrobit Hrvatske, kazala je i ustvrdila da su joj trenutne predsjedničke ovlasti sasvim dovoljne za postizanje svih ciljeva. 

Vlada inertna, sporo reagira

- Ja sam jako dobro proučila predsjedničke ovlasti, ne samo Ustav nego i činjenica da izravni izbor predsjednika, odnosno predsjednici daje izravni legitimitet od strane naroda. Konzultirala sam se s jako puno stručnjaka kako iz Ustavnog prava, tako i iz gospodarstva tako da je vjerujem da kao predsjednica uz to predstavljanje inicijativa i otvaranje pitanja, mogu jednoj Vladi koja je vrlo inertna i sporo reagira, biti poticaj da se reagira na izazove. Ja vjerujem da je gospodin Ivo Josipović bio čvršći ovih zadnjih pet godina, da bi ova Vlada radila bolje, zaključila je. 

'Josipović nikad ne kritizira Vladu'

Na pitanje što drugačije učinila da je na Josipovićevom mjestu, odgovorila je:

- Prije svega, neprestance bi govorila o stvarnim problemima države i nalazila rješenja za njih. Javlja mi se jako puno stručnjaka iz zemlje i svijeta koji bi mogli pomoći. Oni će biti dio mojih vanjskih savjetodavnih tijela. Ja gospodina Josipovića nikad nisam čula da kritizira Vladu, štoviše, u vrijeme kada je Europska komisija dala negativno izvješće o Hrvatskoj, onda je on govorio da stanje nije tako loše. Uostalom, recite mi, sjećate li se ijednog poteza predsjednika Josipovića po kojem ćete ga pamtiti po ovom petogodišnjem mandatu? On je zapravo davao legitimitet Vladi Zorana Milanovića koja nije radila i koja danas ima katastrofalne rezultate, kazala je Grabar Kitarović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 492
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina