Obavijesti

News

Komentari 132

Traže očitovanje Josipovića o optužbama ambasadora Srbije

Traže očitovanje Josipovića o optužbama ambasadora Srbije
5

HDZ od Josipovića zahtjeva da se očituje na tvrdnje Cvetićanina koji u svojoj knjizi tvrdi da mu je upravo Josipović donosio hrv. dokumente vezane za ratne zločine

VIDEO

HDZ od predsjednika Ive Josipovića zahtjeva da se očituje na tvrdnje bivšeg srbijanskog veleposlanika Radivoja Cvetićanina koji u svojoj knjizi "Zagreb Indoors" tvrdi da mu je upravo Josipović 2007. godine donosio hrvatske dokumente vezane za ratne zločine i za proces podnošenja hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije.

- Očekujemo da se očituje i kaže je li istina ono što govori bivši srbijanski veleposlanik. Ako je istina, zanima nas koje je dokumente predsjednik Josipović dostavljao srbijanskoj strani i zašto je to činio te koji su motivi - poručio je Gordan Jandroković (HDZ) u Saboru.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Nemaju namjeru tražiti opoziv predsjednika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HDZ-ovci za sada nemaju namjeru pokretati zahtjev za opoziv predsjednika jer prvo od njega žele čuti odgovore.

- Očekujemo da se predsjednik oglasi po tom pitanju. Kad to čujemo onda ćemo odlučiti o daljnjim koracima , ali čvrsto sam uvjeren da neće biti potrebna procedura opoziva jer izbori su vrlo brzo i građani će izabrati kandidate koji ne trguju s hrvatskim nacionalnim interesima - izjavio je.

Josipović ne želi komentirati besmislice

Građani imaju pravo i moraju znati odgovore o ovoj temi, poručili su HDZ-ovci. Iako su ih SDP-ovci optužili da vode kampanju, HDZ-ovci tu tvrdnju odbacuju uz opasku da se još ne zna datum predsjedničkih izbora. Na pitanje zašto su sada otvorili ovo pitanje s obzirom na to da je knjiga izašla 2012. godine napominju da ona nije izašla u Hrvatskoj . Podsjećaju da je rasprava o ovoj temi u Hrvatskoj krenula prije mjesec dana, a iako su čekali da se predsjednik države o tome očituje, on do danas to nije učinio . S Pantovčaka stigla je tek poruka da predsjednik ne želi komentirati besmislice.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Josipović izbjegava temu

- Ne možemo prihvatiti tvrdnje iz Ureda predsjednika da su to besmislice. Tvrdnje srbijanskog veleposlanika su iznimno neugodne za predsjednika i on na njih mora odgovoriti. Iz poruke da ne želi komentirati besmislice jasno je da Josipović izbjegava ovu temu i da se nada da će ignoriranjem ona nestati iz javnosti. Građani moraju dobiti odgovore i nadamo se da svi mi koji postavljamo ta pitanja nećemo kao Zdravko Tomac i Josip Jurčević biti proglašeni bolesnicima i luđacima - rekao je Jandroković.

Uobičajena praksa uoči izbora

Peđa Grbin (SDP) , koji je još u četvrtak HDZ-ovce pozvao da, ako misle da imaju razlog, pokrenu postupak opoziva predsjednika, optužbe iz najjače oporbene stranke ocijenio je da kao njihovu uobičajenu praksu uoči izbora :

- Ako netko smatra da je predsjednik povrijedio Ustav, počinio teško kazneno djelo onda je upravo na Saboru da pokrene postupak njegovog opoziva, na onima koji iznose takve tvrdnje da ih dokažu. Lako je nešto tvrditi na tiskovnim konferencijama, a puno je teže konkretnim dokazima izići pred saborske zastupnike i pred cjelokupnu hrvatsku javnost - uzvratio je Grbin.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...