Obavijesti

News

Komentari 67

Veće naknade za vijećnike Sisačko-moslavačke županije

Veće naknade za vijećnike Sisačko-moslavačke županije
1

Vijećnici sada umjesto 500 kuna po sjednici primaju naknade od 600 kuna, i to mjesečno. Za proračun to znači izdvajanje nekoliko stotina tisuća kuna više

VIDEO

Iako su župan Ivo Žinić (HDZ) i stranke HDZ-ove koalicije bili protiv, većina u skupštini Sisačko-moslavačke županije izglasala je povećanje naknade za rad županijskim vijećnicima, predsjedniku i potpredsjednicima te članovima radnih tijela Županijske skupštine. Za županijski proračun to znači izdvajanje nekoliko stotina tisuća kuna više na godinu za naknade.

Tako vijećnici sada umjesto 500 kuna po sjednici primaju naknade od 600 kuna, i to mjesečno. Za članstvo u županijskim odborima smanjili su naknadu s 500 na 300 kuna, ali uveli su mjesečnu isplatu, pa su opet na dobitku. 

Za povećanje naknada bila su 23 vijećnika SDP-a, HNS-a, HSP-a, Laburista, DSU-a, HS-a, Reformista, AHSS-a, SDSS-a, SRP-a te SDA. Protiv su bili vijećnici HDZ-ove koalicije. 

U Sisku, a pogotovo u dijelovima županije, znatan broj ljudi živi od socijalne pomoći, te je to još više ogorčilo stanovnike. tog područja u kojem je 'vojska' nezaposlenih i gladnih, i kojima bi tih 600 kuna i te kako dobro došli.

Župan Žinić: To je nemoralan čin, ja ga neću potpisati

- Povećanje naknada županijskim vijećnicima je nemoralan čin. Županijska većina imala je mogućnost da to izglasuje i mi nismo mogli utjecati. No ja i moji zamjenici isplatu tih naknada nikad im nećemo potpisivati - rekao je župan Žinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca