Obavijesti

News

Komentari 105

Vlada na početku i sad: Tko je sve 'odletio' iz Banskih dvora

Vlada na početku i sad: Tko je sve 'odletio' iz Banskih dvora
9

Što svojevoljno, što smijenjeni, iz Vlade su otišli Komadina, Holy, Čačić, Veljko Ostojić, Mimica te Linić. A sada su otišla još dvojica - Jovanović i Rajko Ostojić

VIDEO

Na početku mandata Vlada Zorana Milanovića imala je 22 člana. Prvo je iz Vlade otišao Zlatko Komadina koji je bio ministar prometa. Ostavku je dao u travnju 2012. godine zbog zdravlja. Nagađalo se kako je pravi razlog neslaganje s Milanovićem. Komadinu je naslijedio Siniša Hajdaš Dončić. 

Nakon njega iz Vlade je otišla i Mirela Holy koja je bila ministrica zaštite okoliša. Ona je ponudila ostavku koju je Milanović prihvatio nakon što je procurio e-mail koji je poslala predsjedniku Uprave HŽ-a Reneu Valčiću. U mailu ga je zamolila da otkaza poštedi Heidi Mazije, suprugu svog stranačkog kolege Gorana Mazije. Zamijenio ju je Mihael Zmajlović.

Iz Vlade je nakon nje otišao Radimir Čačić koji je nakon presude suda u Mađarskoj i potvrde suda u Hrvatskoj morao otići na odsluženje zatvorske kazne zbog izazivanja prometne nesreće. Njega je na mjesto ministra gospodarstva zamijenio Ivan Vrdoljak koji je do tada bio ministar graditeljstva. Na Vrdoljakovo je mjesto, pak, došla Anka Mrak Taritaš.

Veljko Ostojić dao je ostavku u ožujku 2013. On je bio ministar turizma, a zamijenio ga je Darko Lorencin. Ostojić je otišao zbog afere s prenamjenom i kupoprodajom zemljišta u Balama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Vlade je 2013. otišao i Neven Mimica koji je bio potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku. Mimica je otišao u Bruxelles, a umjesto njega potpredsjednik je postao Rajko Ostojić

Nedavno je Vladu napustio i Slavko Linić, dok su u srijedu smijenjeni Rajko Ostojić i Željko Jovanović, ministar zdravlja odnosno ministar obrazovanja. 

Od početne "ekipe" ostali su Branko Grčić, Milanka Opačić, Vesna Pusić, Ranko Ostojić, Arsen Bauk, Tihomir Jakovina, Mirando Mrsić, Ante Kotromanović, Gordan Maras, Predrag Matić, Orsat Miljenić, Ivan Vrdoljak (ali je on promijenio ministarstvo) te Andrea Zlatar Violić. 

Smijenio je i Ferdeljija

Vladimir Ferdelji bio je pomoćnik ministra prometa Zlatka Komadine. Smijenjen je u siječnju 2012. i to zbog intervjua u kojem je rekao da smatra da Vlada nema hrabrosti krenuti s važnim promjenama u više sfera.      

Boji li se Ranko? Od tri Ostojića ostao samo jedan

U prvom sastavu Vlade bila su tri ministra prezimena Ostojić: Rajko Ostojić, ministar zdravlja, Veljko Ostojić, ministar turizma te Ranko Ostojić, ministar policije. Sada je ostao samo jedan i to Ranko. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag