Obavijesti

News

Komentari 38

Vlada je odgovorila: Reagirali smo, platili smo PDV za Noru

Vlada je  odgovorila: Reagirali smo, platili smo PDV za Noru
1

Zbog komentara i apela vas građana koji su nam se tjednima javljali na našoj stranici, pratili smo razvoj događaja te smo jako dobro upućeni, stoji u poruci

VIDEO

Vlada RH je putem svoje Facebook stranice odgovorila je na komentar Maje M. koji je izazvao buru na društvenoj mreži.

"Lijep pozdrav Maja i svi koji ste nam se javili.  Naravno da znamo za Noru i neizmjerno nam je žao. :(

Upravo zbog komentara i apela vas građana koji su nam se tjednima javljali na našoj Facebook stranici, pratili smo razvoj događaja te smo jako dobro upućeni u cijelu priču. Svakodnevno smo mi, članovi Odjela za online komunikaciju, apelirali i vršili pritisak na nadležne kako bismo pokušali što prije naći rješenje. Tako smo Norine roditelje uputili da se obrate HZZO-u kako bi pokušali dobiti sredstva za liječenje. No, kako se radilo o eksperimentalnom liječenju, HZZO nije imalo osnove odobriti troškove liječenja u inozemstvu. Ne zaboravimo, Nora nažalost nije jedino oboljelo dijete u Hrvatskoj.

No građani su u tom trenutku pokazali svoju izrazitu solidarnost i prikupili potrebna sredstva za malu Noru. Hrvatska je još jednom pokazala kako zaista ima veliko srce. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlada je tada reagirala najbrže moguće -  sve se odvilo u samo nekoliko dana te je Vlada već na prvoj sljedećoj sjednici donijela odluku kojom će preuzeti plaćanje PDV-a za onaj dio doniranih sredstava za liječenje Nore Šitum, a koji je zaprimljen putem telefonskih poziva. 

Nadalje, vrlo smo dobro upućeni u trenutnu situaciju u Hrvatskoj, pa i onu u bolnicama, stoga nije točno da ne posjećujemo bolnice. 

Primjerice, ministar zdravlja Rajko Ostojić prije nekoliko mjeseci otvorio je novi Odjel za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC Rijeka u koji je uloženo 3,2 milijuna kuna.

Odjel površine 320 kvadratnih metara smješten je na drugom katu polikliničke zgrade na Kantridi, sastoji se od 12 kreveta u sedam bolesničkih soba. Na tom odjelu će se liječiti mali strašni lavovi - djeca s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, a provodit će se kemoterapijom u okviru nacionalnih i internacionalnih protokola liječenja, te uz suradnju liječnika drugih struka.

Spomenimo i kako je ministar na okruglom stolu u povodu Nacionalnog dana djeteta oboljelog i liječenog od malignih bolesti najavio rješavanje manjka osoblja kroz sanaciju bolnica. Istaknuo je i da se ubrzano radi na osnivanju fonda za pomoć teško oboljeloj djeci, čime bi se omogućio nastavak njihova liječenja u inozemstvu. Fond bi, uz solidarno sudjelovanje države i nevladinih udruga, bio izvan sustava obveznog ili dopunskog zdravstvenog osiguranja, rekao je ministar te poručio da je slučaj male Nore pokazao da nema recesije kada je u pitanju boljitak naše djece.

Često čitamo i svakodnevno se susrećemo s obiteljima i pojedincima koji teško žive i kojima je zaista potrebna pomoć, a na društvenim mrežama prisutni smo upravo kako bi bili bliži problemima građana te učinili sve što je u našim mogućnostima da im zaista i pomognemo. Ova Vlada uhvatila se u koštac s mnogim problemima, no apsolutni prioritet je izgradnja sustava koji će građanima jamčiti temeljnu sigurnost, zajedno sa zaštitnom mrežom koja će biti osjetljiva na opasnosti na koje nam i ovim slučajem ukazujete, a to su socijalno, zdravstveno ili ekonomsko propadanje. 

Isto tako, jasno je da komuniciramo u klimi velikog nepovjerenja prema politici i političarima koja je u društvu prisutna od ranije. Međutim mi uvijek ističemo - nismo svi isti. Znamo da ovako više ne može, moramo situaciju promijeniti na bolje. Vaše objave i komentari svakako su nam motivacije da ostvarimo obećano. Imajte dovoljno nade i vjere da će nastupiti promjene na bolje. Ova Vlada neće posustati od vizije bolje Hrvatske u kojoj svaki pojedinac ima jednaka prava i mogućnosti.

Hvala još jednom svima."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag