Obavijesti

News

Komentari 44

Miljenić upozorio: Gubimo sve više slučajeva ratnih zločina

Miljenić upozorio: Gubimo sve više slučajeva ratnih zločina
3

Vlada je brzinski odradila 18 točaka dnevnog reda otvorenog djela sjednice. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić upozorio je na neučinkovite istrage ratnih zločina

VIDEO

Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog Zakona o ovlasti Vlade RH da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora dok on ne zastupa. Ministri su prihvatili i plan nužnih mjera koje će dovesti do ispunjenja fiskalnog pravila u 2014. godini. 

- Hrvatska je provela većinu mjera fiskalne konsolidacije za 2014. god. na prihodovnoj i rashodnoj strani - rekao je ministar financija Boris Lalovac.

Što se tiče izvješća o radu državnih odvjetnika, ministar pravosuđa Orsat Miljenić osvrnuo se na istrage za ratne zločine te upozorio je kako gubimo sve više slučajeva zbog neučinkovitih istraga. 

Na to je upozorila naša zastupnica. Na tome radimo - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za financiranje troškova javnog prijevoza učenika 90 milijuna 

Na dnevnom redu našao se i prijedlog odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2014. godine. 

- Ministarstvo će do kraja godine nastaviti sufinancirati prijevoz redovitih učenika sa 75 posto te sa 100 posto redovitim učenicima s poplavljenih područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji - objasnio je ministar obrazovanja Vedran Mornar i dodao kako će se za to iz proračuna izdvojiti 90 milijuna kuna.

Vlada je prihvatila i mjere za povećanje korištenja elektroničkih sustava za naplatu cestarine (ENC). 

- Hrvatske autoceste i koncesionari smanjivali bi trake za novčano plaćanje i povećale broj onih za elektroničku naplatu, rekao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Zatvoreni dio sjednice

Na zatvorenom dijelu današnje, 180. sjednice, Vlada Republike Hrvatske odobrila je sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu Ministarstvu gospodarstva, u iznosu od 364.000 američkih dolara za podmirenje troškova pružanja usluga pravnog zastupanja, te u iznosu od 100.000 eura, za podmirenje troškova arbitražnog postupka. Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu. Vladimira Majetića imenovali su zamjenikom ravnatelja Državne geodetske uprave. Vjekoslav Rakamarić imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo, a mr.sc. Blaženka Mičević, Nevenka Benić i Marija Mioč imenovane su članicama, kao predstavnici nadležnih ministarstava. Igor Rađenović imenovan je zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Agenciji za multilateralne garancije investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj i Inter-američkoj banci za razvoj. Mr.sc. Boris Lalovac razriješen je, a Igor Rađenović imenovan je novim predstavnikom Republike Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe. Mr.sc. Žana Pedić razriješena je dužnosti članice Odbora za javni nadzor revizije te Odbora za standarde financijskog izvještavanja, a novom članicom Ministarstva financija, imenovana je Nikolina Ptiček.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović