Obavijesti

News

Komentari 117

Vladu je iznenadio novi imidž ministra: Ja sam Jason Maras

Vladu je iznenadio novi imidž ministra: Ja sam Jason Maras
10

Ministre je opalilo sunce, pa je prva sjednica Hrvatske vlade nakon dvotjednog godišnjega odmora trajala samo 19 minuta, a dnevni red je imao samo 14 točaka

VIDEO

I nakon odmora, odmor, kratko se može sažeti opis rada premijera i ministara na prvoj sjednici Vlade nakon godišnjeg odmora.

Pobrinuli su se da sve prođe ležerno i bez prevelikog stresa pa je sjednica trajala nepunih 19 minuta. Dnevni red imao je samo 14 točaka. Premijer Milanović nije pocrnio, a jedino obrazloženje jest da je upao u srpanjsku rupu. Ostali ministri su došli preplanuli, a sve je najviše iznenadio ministar obrta i malog poduzetništva. Gordan Maras s novom bradom i brončanim tenom mnogima je izgledao kao pljunuti slavni glumac Jason Statham. Premijer na početku sjednice nije imao potrebu progovoriti ni o jednoj aktualnoj temi, nego se odmah počelo s raspravom. Sjednica u četvrtak bila je jedna među kraćima u mandatu ove Vlade. Ipak, nisu oborili rekord iz siječnja 2014. godine kad je sjednica trajala 11 minuta, a čak sedmero ministara nije došlo u Banske dvore, nego su na sjednicu poslali zamjenike. Najviše vremena u četvrtak potrošeno je na odluku da se 8. kolovoz proglasi Danom sjećanja na Stjepana Radića.

Saborski zastupnik Branko Hrg (HSS) predložio je da se taj dan proglasi 20. lipnja. Vlada je odlučila da će taj dan biti na dan Radićeve smrti, a ne na datum atentata. Ideju proglašenja spomen-dana pozdravio je i premijer Milanović.

- Dao je apsolutan pečat kao jednog izraženo socijalno osviještenog čovjeka, panslavista, ako je dopušteno reći, tada se to tako govorilo, izrazitog antiklerikalca. To je bio Stjepan Radić. Pitanje je tko je danas baštinik njegove politike - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napomenuo je da je Radić u našoj kompliciranoj politici 20. st. velik, ali na neki način i kontroverzan lik.

- Povijesna pravda i paradoks je u tome da ga je napao i na njega pucao eksponent velikosrpske politike Puniša Račić. Taj Račić kaznu je služio u vili u Dedinju, a ako se ne varam, iz nje su ga izvukli srbijanski partizani dva dana prije oslobođenja Beograda te su mu presudili i likvidirali ga - rekao je premijer Zoran Milanović zapitavši se “tko je tu čiji”.

Marasov plan: Bradom do uloge u "Plaćenicima 4"

Marasov novi imidž može biti rezultat pomno osmišljene investicijske politike: naime, Stathamov hit “Plaćenici 3” sa Stalloneom sniman je u Rumunjskoj. Maras možda želi dobiti ulogu u “Plaćenicima 4” kao Stathamov dubler i privući producente u Hrvatsku.

Od ministra simpatičnosti do macho ministra

Ministar Maras godinama je njegovao isti, prepoznatljivi stil financijskog stručnjaka iz susjedstva. No gruba vremena zahtijevaju i grublji izgled. Visoki izvori kažu da je puštanje brade samo početak novog, macho ministra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.