Obavijesti

News

Komentari 35

Zagreb dobio prvi proračun u 15 godina koji nije krojio Milan

Zagreb dobio prvi proračun u 15 godina koji nije krojio Milan
9

Unatoč spekulacijama da možda neće proći, proračun od 6,85 milijardi kuna izglasali su upravo zastupnici s Bandićeve liste i njihovi partneri HSS, HSLS i HSU

VIDEO

Uz gromoglasni pljesak u Skupštini i poljupce Sandri Švaljek kao zamjenici Milana Bandića, Zagreb je dobio prvi proračun u 15 godina koji nije krojio Milan Bandić.

- Neće biti poskupljenja komunalnih usluga. Želimo sav novac koji će građani dobiti zbog porezne reforme ostane njima - rekla je Sandra Švaljek nakon usvajanja proračuna za 2015. godinu.

Unatoč spekulacijama da možda proračun neće proći, izglasali su ga upravo zastupnici s Bandićeve liste i njihovi partneri HSS, HSLS i HSU.

Zagreb je izgubio 781 milijun kuna poreznom reformom sljedeće godine. Proračun je 6,85 milijardi kuna. Sjekli su se brojni projekti koje je redom najavljivao Bandić. Neće ništa sljedeće godine biti od gradnje fontana, Termi, Kongresnog centra, nema potpora vrhunskom sportu i klubovima poput Dinama i Cibone.

- Nije me bilo strah da proračun neće proći, čak me i čudi toliko veselje. Dobili smo pretpostavku da nastavimo odgovorno raditi. Nije bilo lako složiti proračun kada gospodarstvo pada, a još imamo otegotnu okolnost s Vladinim izmjenama zakona o porezu na dohodak. Cijela gradska uprava mora se potruditi da osiguramo investicije i poslove, moramo se angažirati na povlačenje novca iz EU ili kroz partnerstva s privatnicima - rekla je Švaljek.

Pročelnik za financije Slavko Kojić, koji je Bandićev suradnik je rekao da je izglasavanjem proračuna pobijedio razum. 

- I da nismo imali dovoljno potpore u našem klubu zastupnika, vjerujem da bi našli potporu u oporbi da Grad može funkcionirati sljedeće godine - rekao je Kojić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...