• Članak
  • Komentari 491
  • Share 3895
  • Tweet8

'Zakon o životnom partnerstvu poriče poduzetničku slobodu'

Koja logika! Poduzetnicima će Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola ograničavati slobode jer će morati istospolnim parovima prodavati kruh, cvijeće...

Petak, 04. 7. 2014. u 17:30    Piše: Ivan Pandžić
'Zakon o životnom partnerstvu poriče poduzetničku slobodu' Dalibor Urukalović/Pixsell Željka Markić

Dajte prednost biračima, a ne Vladi i ministru Arsenu Bauku. Poruka je to udruge U ime obitelji zastupnicima. Ne žele da Sabor usvoji Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola.

Zakon bi omogućio gotovo ista prava zajednici dvoje homoseksualaca kao što imaju bračni partneri. Ne smiju posvajati djecu. Umjesto braka bili bi u "životnom partnerstvu".

Udruga koju vodi Željka Markić drži da je Zakon protiv volje 66 posto građana koji su na referendumu u prosincu rekli da je brak zajednica muškarca i žene. U ime obitelji posebno smeta što je zabranjeno odbiti uslugu istospolnim parovima. "Prisilit će glazbenike, cvjećare, pekare, vlasnike prenoćišta na sudjelovanje u ceremoniji životnih partnera. Time se ograničava njihova poduzetnička sloboda i sloboda savjesti", navodi udruga.

Drže i da će se davanjem prava na zdravstvenu zaštitu omogućiti na račun poreznih obveznika i, primjerice, umjetna oplodnja. Iako udruga tumači da se referendum odnosi na Zakon, pitanje je bilo: "Jeste li za to da se u Ustav unese odredba da je brak životna zajednica muškarca i žene?". 

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: životno partnerstvo, zakon, u ime obitelji

Izdvojeni komentari 491 komentara Pogledaj sve komentare
04.07.2014., 20:23

objektivna_epistemologija: Kako se sad odjednom mijenjaju iskazi, kako se mulja i kako se laze! Gospodjo Markic, vi i vasi sljedbenici ste pokrenuli referendum da zastitite RIJEC brak, tako ste jasno govorili u svojoj kampaniji. Sad vas odjednom svrbi i zivotno partnerstvo jer je slicno braku? Ma jeli? Nek vas svrbi, drago mi je!

04.07.2014., 20:20

dinosaurus: Kakve veze imaju poduzetničke slobode sa Zakonom o životnom partnerstvu? Što mene briga kome prodajem svoj proizvod i uslugu?

04.07.2014., 19:22

Dominius: Gdje je MOJE poduzetničko pravo na priziv savjesti da crncima uskratim usluge? Ili Srbima? Ili možda ženama? Izgleda da članovi udruge UIO nisu baš shvatili posljedice segregacije, samo su im ovaj puta na meniju homoseksualci!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar