Obavijesti

News

Komentari 82

Žestoko po HDZ-u: 'Što HDZ nije tražio moratorij o ćirilici?'

Žestoko po HDZ-u: 'Što HDZ nije tražio moratorij o ćirilici?'
1

Sad kad se dirnulo u njih, u njihove unutarstranačke i međustranačke odnose sad bi moratorij – napisao je ministar Arsen Bauk u utorak na svom Facebook profilu

VIDEO

SDP-ov ministar uprave Arsen Bauk žestoko je opalio po HDZ-u nakon što je njihov Vladimir Šeks podržao ideju da se uvede moratorij na referendume, odnosno njihova privremena zabrana. Bauk je podsjetio da HDZ nije prezentirao takvu ideju kada su se skupljali potpisi protiv ćirilice u Vukovaru i najavljivao referendum.

-Kad se referendumskim inicijativama diralo u manjine, HDZ nije tražio moratorij. Sad kad se dirnulo u njih, u njihove unutarstranačke i međustranačke odnose sad bi moratorij – napisao je Bauk na svom Facebook profilu.

Inicijativa U ime obitelji u nedjelju počinje prikupljanje potpisa za referendum kojim traže preferencijalno glasovanje za zastupnike u Sabor, zabranu predizbornog koaliranja i snižavanje praga za ulazak u Sabor. Protiv toga su i SDP i HDZ, a na Odboru na Ustav, ustavnopravni stručnjak Branko Smerdel je predložio moratorij dok se zakonski ne urede referendumska pravila.

Bauk je odmah poručio da je ideja neprihvatljiva jer za donošenje referendumskih pravila treba ista većina kao i za donošenje odluke o moratoriju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako se može naći dvotrećinska većina za moratorij na održavanje referenduma, onda se može naći i za ustavne promjene, barem u dijelu koji se tiče referendumske procedure – rekao je Bauk.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a