Obavijesti

News

Komentari 140

Zoranizmi: Promijenio profil na 'fejsu', objavljuje mudre izreke

Zoranizmi: Promijenio profil na 'fejsu', objavljuje mudre izreke
1

Premijer na društvenim mrežama dijeli i misli o krizi, rodnoj ravnopravnosti pa čak i o problemu navodnjavanja. Postao je akcijski lik koji neumorno hoda po zemlji

VIDEO

Do početka lipnja Zoran Milanović je rijetko objavljivao statuse na svojem službenom profilu na Facebooku. Sve objave prije 4. lipnja su obrisane, a od tada svaki dan, nekad i više puta, dijeli misli i djela s narodom.

Tako redovito na Zokijevu “fejsu” možemo čitati gdje je bio, s kim se sastao, kakvo je predavanje održao... Ali to nije sve. Premijer na društvenim mrežama dijeli i svoje misli o krizi, rodnoj ravnopravnosti pa čak i o problemu navodnjavanja.

“Kao što sam rekao prije točno dvije godine, u državi, kao i u čovjeku, veliko je ono što je most, a ne cilj. Putovanje, a ne odredište. Hrvatska danas nastavlja svoj put izlaska iz gospodarske krize kao sređenija zemlja u kojoj se otvaraju nova radna mjesta i koja se ne smije vratiti na staro”, velika je premijerova misao koju je ovaj tjedan stavio na svoj “fejs”.

Sve je to dio velikog preobražaja i totalnog makeovera koji ima samo jedan cilj - pobjeda na izborima. Od dokonog, mrzovoljnog, lijenog premijera, kojega su kroničari uspoređivali s Oblomovim, najtromijim likom ruske klasične literature, Zoki je najedanput iskrsnuo kao iluzionist Mandrak. Postao je akcijski lik koji neumorno hoda po zemlji, reže svečane vrpce, druži se s običnim ljudima, tješi uplakane, pomaže potrebite... Vrhunac promjene svoje retorike Zoki je zasad dosegnuo prijedlogom koji je, doduše, izrekao Siniša Hajdaš Dončić, ali svakako u njegovo ime - da se zagrebačka zračna luka nazove po dr. Franji Tuđmanu. HDZ je bio toliko zbunjen ovim neočekivanim prodorom da su iste večeri morali reagirati obranom autorskog prava na ideju.

Iza totalnog preobražaja šefa SDP-a ne stoji samo američki stručnjak kojeg je angažirao, nego i veliki strah da će izgubiti predstojeće parlamentarne izbore te ostati bez pozicije vlasti.

Sve o velikim promjenama Milanovićeva imidža čitajte u novom broju Expressa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik