Obavijesti

News

Komentari 356

Zrinko Tutić traži 20.000 eura od Kolinde za 'Moju domovinu'

Zrinko Tutić traži 20.000 eura od Kolinde za 'Moju domovinu'
3

Problem je nastao nakon što je na predstavljanju programa HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu u Westinu 11. studenog puštena pjesma "Moja domovina"

VIDEO

Na sastanku Zrinka Tutića i ljudi iz stožera predizborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović, skladatelj je zatražio pozamašnu naknadu za korištenje njegove pjesme.

Problem je nastao nakon što je na predstavljanju programa HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu u Westinu 11. studenog puštena pjesma "Moja domovina", doznaje Večernji list.

Pjesmu kao autori potpisuju Tutić i Rajko Dujmić. Kada je Tutić doznao da bi pjesma trebala biti zaštitni znak cijele kampanje, zatražio je 20.000 eura na ime autorskih prava. U HDZ-u smatraju da on na to nema pravo jer su već platili 700 kuna naknade ZAMP-u za emitiranje u Westinu.

U HDZ-u tvrde da je Tutića na ovo nagovorio Ivo Josipović, te da Tutić sklada pjesmu za njegovu kampanju. Tutić se na tvrdnje ne obazire. Iz HDZ-a optužuju da mu nije smetalo kad je pjesmu u reklami 2010. koristila jedna tvrtka iako se javnost zgražala nad "komercijalizacijom".

HDZ je pjesmu ranije koristio 30. lipnja 2007. na 11. saboru stranke na kojem je tadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader izjavio da "oni koji daju i primaju mito, neće više mirno spavati". Kako je tada stajalo s autorskim naknadama, nije poznato. 

Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Kolinda: To je domoljubna pjesma koja ne pripada nijednoj stranci

Na pitanje o pjesmi "Moja domovina" zbog koje se Zrinko Tutić spori s njezinim Izbornim stožerom, Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je to pitanje za njezin stožer, ali da bi ona voljela da se ta pjesma i dalje koristi u kampanji jer je ona simbol jedinstava 90-ih godina. 

- To je apolitična domoljubna pjesma koja ne pripada nijednoj stranci, ali održava duh jedinstva 90-ih godina. Ja bih doista željela obnoviti hrvatsko zajedništvo da se više ne dijelimo i budemo zajedno - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 356
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca