Obavijesti

News

Komentari 8

Nastavnik iz Zlatar Bistrice je tijekom karijere spasio 9 ljudi

Nastavnik iz Zlatar Bistrice je tijekom karijere spasio 9 ljudi
3

Zvonko Vuković (65): Učeći djecu pozitivnim vrijednostima, nastavnik Zvonko se trudio svojim životom svjedočiti kako je važno pomagati drugima, osobito u nevolji

VIDEO

Nepromišljene i nespretne školarce, ali i turiste Zvonko je uvijek izvlačio iz neprilika. Spasio je devet života.

Sve je počelo davne 1970. Na školskom izletu na Krku iz mora je izvukao tri učenika koja su u igri, dok su čekali brod, s mola pali u more. Već sljedeće godine na izletu u Punat ženama u čamcu dijete je palo u more, no one to nisu primijetile. 

- Mislim da sam tada plivao najbrže u životu. Da je netko mjerio, sigurno bi bio rekord - još se prisjeća Zvonko. 

Uspio je doći do djeteta koje je tonulo i uhvatiti ga za noge. Na Dugom otoku 1976. Zvonko je vidio kako vjetar djevojčicu, koja ne zna plivati, na luftiću nosi prema dubljoj vodi. Djevojčica se uspaničila i pala u vodu, ali je on odmah reagirao i izvukao iz vode i nju i luftić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svi su me pitali zašto se ja nikad ne kupam s njima, a ja sam im odgovarao da moram cijelo vrijeme brojiti njihove glavice, kako bi bile na broju - sa smiješkom se prisjeća Zvonko. 

Krajem ‘70-ih na slapovima Krke vidio je kako ženu, koja je vikala: “Hilfe”, struja odnosi prema elektrani. Uspio ju je okrenuti na leđa i dovući do plićaka. U Sutinskim Toplicama 1985. iz bazena je spasio djevojčicu koja se utapala, a dvije godine poslije dječaka koji se umalo utopio u moru.

- Nikada tome nisam pridavao posebnu pažnju, bio sam učitelj plivanja i spreman na takve stvari, smatrao sam to normalnim - objasnio je Zvonko dodajući kako sa spašenima nije ostao u kontaktu.

Dane mu ispunili različiti hobiji

Uživam u branju gljiva, koje poslije pripremam s prijateljima, i u ribolovu. Sretan sam i uživam, kaže Zvonko. On je iz Kutine u Zlatar Bistricu došao zbog posla. U 42. godini umrla mu je supruga, a u 38. sin.

Njegovu priču pogledajte u ponedjeljak u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” te na www.ponoshrvatske.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...