Obavijesti

Potrošač

Komentari 1

Kilogram lješnjaka daleko je skuplji od kilograma odojka

Kilogram lješnjaka daleko je skuplji od kilograma odojka
1

Kilogram odojka stoji od 25 do 35 kuna, a kilogram lješnjaka doseže cijenu od čak 200 kn. Cijene su na tržnici sasvim očekivano niže od onih u dućanima...

VIDEO

Kilogram lješnjaka u Billi su jučer prodavali po 199,90 kuna. Dvostruko jeftiniji bio je u Kauflandu. U Lidlu su bili po 129,90 kuna, a deset kuna skuplji u Konzumu.

Najviše lješnjaka proizvodi se u Turskoj, a ove godine urod im je bio slab, što je uzrok visokim cijenama i kod nas. Ni u Hrvatskoj lješnjaci nisu dobro rodili.

U zagrebačkim dućanima i na trešnjevačkoj tržnici potražili smo cijene i ostalih sastojaka potrebnih za pripremu kolača.

U mnogim trgovinama ovih su dana baš ti proizvodi na akcijama. Tako je i šećer u Plodinama, Kauflandu i Lidlu bio po 3,79 kuna kilogram, a u Konzumu 20 lipa skuplji. U nekoliko dućana imaju promo pakiranja Kanditove čokolade, pa je u Plodinama i Kauflandu ona bila najjeftinija. U velikoj ponudi kokosova brašna ili grožđica raznih proizvođača i u pakiranjima različitih veličina najlakše se snaći u Kauflandu. Naime, tamo na policama uz svaku cijenu piše i kolika je cijena po kilogramu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za dobre kolače trebat ćete i maslac. U Plodinama je najjeftiniji bio uvozni iz Poljske, a u Konzumu, Intersparu i Lidlu najjeftiniji je bio maslac njihove robne marke. Cijena maslaca zna dosegnuti i 18 kuna, no zbog predbožićnih akcija sad je i 50% jeftiniji. U Kauflandu je bio najjeftiniji maslac domaćeg proizvođača Euromilk, a u Billi Vindijin, koji je tad bio na akciji.

I jaja su neizostavna za kolače. Za tablicu smo uzeli najjeftinija, koja su obično i najmanja. Jaja su ipak najjeftinija kod velikih proizvođača na tržnici. Deset komada najmanih stoji osam kuna, a za deset kuna mogu se dobiti jaja već dobre veličine.

Deset komada najvećih i najskupljih jaja na trešnjevačkoj tržnici jučer je bilo 13 kuna, a u prodavaonicama su ta najveća i više od 16 kuna.

Na tržnici smo potražili i orahe, bademe, lješnjake i smokve. Oraha je bilo po 80 i 100 kuna za kilogram. Bademe su prodavali pakirane po 20 dekagrama za 25 kuna, što znači da je kilogram 125 kuna. Smokve su bile od 35 do 50 kuna kilogram, a svijetle grožđice po 40 kuna. Lješnjaka jučer nije bilo.

Na nekoiko štandova prodavao se limun s neretvanskog i viškog područja,od čije će korice kolači dobro mirisati, a kilogram je bio od 12 do 15 kuna.

U tablici su navedene najniže cijene pojedinog proizvoda. Cijene smo prikupili u Zagrebu 16. prosinca, a u Billi, Lidlu i na tržnici Trešnjevka dan kasnije. 

Tablicu u punoj veličini pogledajte ovdje.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang