Obavijesti

Potrošač

Komentari 15

Ogorčen HEP-om: 'Bez ijednog pitanja su me izbacili iz Hepija'

Ogorčen HEP-om: 'Bez ijednog pitanja su me izbacili iz Hepija'
1

Zagrepčanin je potpisao novi ugovor o najmu gradskog stana i HEP ga smatra novim kupcem. Za ‘dobrodošlicu’ je dobio par računa za kolovoz, ukupno 1089 kn

VIDEO

Pokušao sam internetom dojaviti stanje brojila kao i svakog mjeseca. Sustav nije htio prihvatiti moje očitanje. Pitao sam u HEP-u zašto. Samo su rekli da je promijenjena šifra kupca i dali mi novu. Za nekoliko dana stigle su mi akontacijske rate, ispričao nam je Zagrepčanin koji je ugovor o opskrbi strujom imao s Hepijem, a nove uplatnice poslao mu je HEP.

- Od HEP-a sam otišao prije više od dvije i pol godine, a u Hepiju nisam plaćao akontacije nego su mi nakon dojave stanja stizale dvije uplatnice, jedna za potrošenu struju, a druga za mrežarinu. Sad je došlo sve na jednoj, a iznos je 360 kuna. Dosad sam obje uplatnice plaćao oko 200. I trebao bih odmah platiti potrošenu struju za prethodni mjesec te akontacijsku ratu za tekući mjesec - pojašnjava čitatelj.

Upozoravao je Hepi da nije dobio uplatnice za lipanj i srpanj. Dok je trajalo dopisivanje s njima, dugovi su rasli. Tek je u kolovozu dobio uplatnice za dugove i nove akontacijske rate, ukupno nešto više od 1000 kuna.

Obraćao se HEP-u i Hepiju više puta mailom da mu objasne zašto mu je raskinut ugovor s Hepijem, a struju odjednom mora plaćati HEP-u, što nije tražio. Iz HEP-a su mu se javili tek nakon što smo im i mi postavili upit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U sklopu rješavanja imovinsko pravnih odnosa, Grad Zagreb je od HEP ODS-a zatražio promjenu kupca na obračunskom mjernome mjestu u vlasništvu Grada, a kojeg i taj kupac koristi. HEP ODS je izvršio promjenu kupca te je sukladno zakonskoj regulativi i propisima, napravljen obračun radi razgraničenja ugovornih obveza postojećeg i novog kupca. Samim tim raskinut je i ugovor o opskrbi s postojećim opskrbljivačem - odgovorili su istovremeno njemu i nama.

- Kakav novi korisnik? Pa u tom sam stanu 28 godina, kad sam potpisao ugovor o korištenju. Uredno plaćam račune koji su i prije glasili na moje ime, a zaračunali su mi navodni dug i nove obaveze iako s njima nemam ugovor - ogorčen je postupkom HEP-a.

U gradskom uredu pokušali smo saznati kakve su to promjene zatražili.

- Grad Zagreb nije donio odluku o promjeni opskrbljivača električnom energijom za stanove i poslovne prostore kojima upravlja, tako da korisnici gradskih prostora i dalje plaćaju struju prema uplatnicama koje im ispostavlja HEP-Operator distribucijskog sustava, Elektra Zagreb - odgovorili su.

Čitatelj nije vlasnik stana nego njegov korisnik temeljem ugovora još iz vremena bivše države. Prije nekoliko mjeseci potpisao je s Gradom Zagrebom novi ugovor. Iz HEP-a kažu da su uplatnice i prije bile na njegovo ime pa je mogao potpisati ugovor za uslugu Hepi. Tvrde da su se naknadno promijenili uvjeti pa su ga prema zakonu morali raskinuti. Ipak su mu obećali da će ga vratiti na jeftiniju uslugu Hepi i akontacijske uplatnice poništiti.    

 Naplatu po procjeni omogućila im Vlada

Da HEP naplaćuje po zakonima, koji nalažu da se račun ispostavlja za obavljenu uslugu ili isporučenu robu, čitatelj ne bi dobio račun za utrošenu struju od Hepija i akontaciju za procijenjenu potrošnju od HEP-a. To mu je omogućila Vlada Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom. 

Kad mu odgovara, HEP je i protiv Vlade 

Naplatu akontacijama odobrila je Vlada Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom. Po njima stanar može promijeniti uslugu koju ima vlasnik isključivo uz suglasnost vlasnika. No HEP je, protivno tim uvjetima, čitatelju omogućio sklapanje ugovora bez suglasnosti vlasnika.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang