Obavijesti

Potrošač

Komentari 0

Vlažne maramice nisu za baš svakodnevnu upotrebu

Vlažne maramice nisu za baš svakodnevnu upotrebu
5

Osim tvari za čišćenje, otopine u maramicama često imaju i po nekoliko konzervansa i parfemskih tvari te čestom uporabom mogu štetiti nježnoj koži lica...

VIDEO

Maramice za uklanjanje šminke čine se kao idealno brzopotezno rješenje za čišćenje lica. No ušteda vremena često ne ide u prilog njezi kože jer nakon njihove upotrebe na licu ostaju mnoge umjetne tvari, kao što su konzervansi. Vlažne maramice se sastoje od maramice i tekućine kojom je ona natopljena. 

Maramice se proizvode uglavnom od sintetičkih materijala koji u određenom odnosu mogu sadržavati pamuk, a tekućina je uglavnom vodena otopina različitih tvari kojima je funkcija čišćenje, ovlaživanje, ali i njega kože. Načelno, tvari za čišćenje šminke koje se nalaze u maramici su dobrim dijelom iste vrste kao i one koje se nalaze u mlijeku za čišćenje lica. 

Površinski aktivne tvari “otapaju” šminku, a različite tekućine pomažu “odljepljivanju” otopljene šminke, masnoća i nečistoća s lica. Nježnom maramicom te nečistoće se potom otklanjaju. Na isti način zapravo čistimo i s mlijekom za čišćenje lica. U tekućini kojom je natopljena maramica uglavnom ima mnogo blagotvornih tvari koje ovlažuju kožu ili pomažu u zadržavanje vode. To su najčešće glicerin, ali i druge tvari koje pridonose čuvanju i regeneraciji kože. 

U maramicama može biti vitamin E, a može biti i pantenol, odnosno provitamin B5. U maramicama također u svrhu njege kože može biti i alantoin. To je prirodna tvar koja se uglavnom dobiva iz biljke gavez. U narodu je poznata kao volovski jezik, klinjak ili crni korijen. Alantoin potiče rast stanica pa je stoga i čest sastojak lijekova za zacjeljivanje rana, splašnjavanje oteklina i zarastanju posjeklina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maramice za uklanjanje šminke često sadrže i biljne ekstrakte te ulja, poput blagotvornog bademova ulja ili ekstrakta Aloe Vere. Ti ekstrakti također pomažu elastičnosti, regeneraciji i ovlaživanje kože. No kako bi im se produljio vijek trajanja te spriječilo nakupljanje nečistoća i bakterija, u vlažnim maramicama za skidanje šminke obično ima nešto više konzervansa nego u mlijeku za čišćenje. Riječ je o umjetnim tvarima koje se i nakon korištenja mogu zadržati na licu. 

Stoga nakon upotrebe obavezno treba lice umiti mlakom vodom ili dodatno očistiti tonikom, pogotovo što dio nečistoća i nakon čišćenja maramicama može ostati na koži. Na putovanjima, kampiranjima ili jednostavno u nedostatku vremena posežemo za praktičnim vlažnim maramicama, no one ne bi trebale biti dio svakodnevnog rituala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang