Obavijesti

Zaradite trgovanjem švicarskim frankom na svjetskoj burzi

Zaradite trgovanjem švicarskim frankom na svjetskoj burzi
1

Nakon što je prošlo više od tri godine stabilnosti između eura i švicarskog franka, Švicarska Centralna Banka (SNB) je proši tjedan odlučila ukinuti devizno ograničenje kojim je sprečavan rast švicarske valute iznad nivoa 1.20 franka za euro.

SNB je dodatno smanjila i kamatne stope na depozite na -0.75%. Od trenutka kada je odluka objavljena franak je naglo porastao probijajući prethodni limit. Nakon što se izjednačio sa eurom, nastavio je rast i preko 1.10 eura za 1 franak. Pored rasta u odnosu na euro franak je porastao i u odnosu na  sve regionalne valute kao i na dolar u odnosu na koji je porastao 18%. 

FXLider, specijalno čitateljima "24sata", daje 50 eura kao početni kapital, namenjenih za trgovanje švicarskim frankom i drugim valutama na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i kada vrijednosti valuta rastu ali i kada padaju.

Registrirajte se OVDJE i počnite trgovati sa 50 eura na svjetskoj burzi bez rizika

’SNB je mjesecima odolijevala pritiscima da napusti ograničenje deviznog tečaja u odnosu na euro a investitori su švicarsku valutu od velike financijske krize smatrali sigurnom investicijom i utočištem upravo zbog toga. Švicarska ekonomija je izrazito izvozno orjentirana tako da se SNB plašila da bi prejak franak mogao ograničiti ekonomski rast. ’ kažu u FXLider-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada je 2011 godine Centralna Banka Švicarske odlučila spriječiti jačanje domaće valute u odnosu na euro , posebnu korist od toga imale su kompanije koje se bave izvozom. Pored smanjenog rizika od deflacije ovaj potez pružio je švicarskim izvoznicima,  koji  56% svojih proizvoda prodaju van granica Švicarske, zaštitu od lošije konkurentnosti koju bi rast franka svakako izazvao. Najnovija odluka  SNB-a ponovno je ovaj rizik vratila u igru tako da su trgovački sindikati počeli upozoravati da će ovakav potez imati negativan utjecaj na broj radnih mjesta ali i zaradu u izvozno orjentiranim tvrtkama. 

’Prema podacima CME grupe iznenadni potez SNB-a i ogromne oscilacije franka koje su time izazvane, najveći utjecaj na tržištu imale su na špekulativne investitore kao što su Hedge fondovi koji su prije dva tjedna ušli u najveći broj prodajnih pozicija od lipnja 2013 godine.  Najnoviji podaci pokazuju da su Hedge fondovi i drugi špekulativni investitori bili u gubitku na  24,171 futures ugovora i dodatnih 662 opcije u vrijednosti od 3.5 milijarde dolara. I financijske institucije su također obuhvaćene ovim tržišnim previranjem. Akcije UBS-a i Credit Suisse-a, dvije najveće švicarske banke, pale su preko 10% dok je IG Group izdala hitno priopčenje da bi mogla pretrpjeti gubitak od 30 milijuna funti .’ navode u FXLider-u.

Nakon  smanjenja kamatnih stopa i ukidanja deviznog ograničenja franka , Švicarskoj preostaje niz poteškoća sa kojima se mora suočiti u budućnosti. Kao i većina ekonomija u zoni eura i Švicarska ima problem sa uporno niskom inflacijom i sporim ekonomskim rastom što jak franak može samo dodatno pogoršati.  Dugoročni utjecaj odluke SNB da ukine devizno ograničenje za franak  zavisiti će o nivou na kojem se franak stabilizira u odnosu na euro. Nivoi ispod 1.10 mogli bi dodatno zakomplicirati situaciju.  

FXLider ima ekskluzivnu suradnju sa Fortrade Limited – tvrtkom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970. 

Pored dolje navedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu , ili zahtjev za izvršenje transakcije bilo kojim financijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvaća nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara ili za posljedice koje proizilaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za točnost i potpunost informacija. Sukladno tome svaka osoba postupa u tom smislu u potpunosti na vlastiti rizik. Svako osigurano istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicijske ciljeve, financijsku situaciju i potrebe određene osobe koja ga može primtii. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtjevima, osmišljeno da promovira nezavisnost investicijskog istraživanja, kao takvog.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina