Obavijesti

Kolumne

Hoće li moje kćeri ikada naći muževe, a ja postati baka?

U velikoj sam depresiji i zavukao se u mene neki strah, starija kći je bila udana, ali se rastala dok je mlađa i dalje sama. Hoće li pronaći dobre muževe?

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr

Poštovani Mevludine,

vidim da ste mnogima pomogli pa vas molim da i meni date savjet. Imam dvije kćeri, 25 i 28 godina. Muž ima 67 godina, a ja 54. Starija kći je bila udana, ali se rastala. Pitam se hoće li pronaći dobrog muža i imati djecu. Zanima me i hoće li dobiti posao. Radila je na otoku u ljetnoj sezoni. Sad je kod kuće. Kao da za nju nema nigdje posla. Na puno mjesta je poslala molbe, ali ništa. Mlađa radi kao konobarica, ali to nije njezina struka. Imala je dvije veze, sad je bez ikog. Kao da za nju nema ljubavi jer su dečki previše ljubomorni. Ja sam bolesna. Imam velikih problema nakon operacije pa se pitam dokle će to trajati. U velikoj sam depresiji i zavukao se u mene neki strah. Muž je u cvijetu starosti, ali je seksualno jak. Ne znam dokad će to trajati. Imamo velikih financijskih problema. Imali smo veliki gubitak zbog požara. Hoćemo li dobiti odštetu? Hoću li ikad postati baka? 
šifra: bolna 

Odgovor:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sa suprugom ne vidim veće probleme. On je još spolno aktivan, a vama to smeta zato što ste napeti. Trebali biste se opustiti i uživati u seksu. Vaši problemi su vezani za kćeri, ali ne vidim razloga za pretjeranu zabrinutost. Razvedena će u ljeto dobiti stalan posao. Vidim joj i drugi brak. Muž će biti vrlo pažljiv i vrijedan. Mlađa je tvrdoglava i voli se igrati s momcima. Njezine veze su slabe. Voli flertovati s više njih, ali krajem godine vidim ozbiljniju vezu s dečkom koji neće biti iz vašeg mjesta. U idućoj godini vidim i brak, a poslije i djecu. Vodite malo više računa o sebi jer ste postali preosjetljivi. Odštetu ćete dobiti. Vidim napredak u lipnju i srpnju, a rješavanje većih problema iduće godine.

Kad vidim kako se kći pati, razdire me bol - hoće li biti bolje?

Dragi Mevludine,

molila bih vas da mi kažete za moju djecu - što ih čeka u životu. U velikoj su krizi. Kći i ja smo jako povezane, kad njoj nije dobro, nije ni meni. Zato me ubija bol za njom i mojim unukom, kojeg sam jedva dočekala. Bolujem na srce i imam ugrađene četiri premosnice. Kako ću proći? Molim vas, kako će mi biti dalje u starosti? Molim vas i da mi kažete kako će kći završiti jer je prati velika neimaština. Puno vam hvala i unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
šifra: uplašena

Odgovor:

Nema razloga da se brinete oko premosnica, važno je da idete na redovite kontrole. Vidim da ćete biti sve bolje. Vaša najveća preokupacija i briga je za kćer. Ona ima mnogo muževih osobina. Brzo se zasiti svega i ne zna se dovoljno izboriti u životu. Nježna je, osjetljiva i nije imala neke velike ljubavi u životu. Lijepa je i pouzdana. Vidim u ovoj godini da će se prilagoditi i početi sve iznova. Vidim joj i stalni posao koji će raditi olovkom i papirom. Za dvije godine vidim i osobu koja će joj se potpuno posvetiti te će je jako voljeti. Unuku vidim kao buduću liječnicu. Bit će vrlo ažurna i energična. Vi ste kao osoba jako blage naravi, karakterni ste i vrlo pozitivni te temeljiti. Volite red, a u prošlosti sve je bilo na vama. Vrlo ste mudro sve držali u svojim rukama. Više ste vi vodili supruga kroz život nego on vas, ali ipak solidan je te je uz vas kad vam je to najpotrebnije. I vama i vašoj obitelji vidim napredak već od petog mjeseca, a krajem godine bit ćete vrlo zadovoljni.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang