Obavijesti

Kolumne

Mog sina je ostavila djevojka, pao je u depresiju i jako pati

Sina je ostavila djevojka i zanima me hoće li se on uspjeti izvući iz psihičke krize. Pokušali smo mu pomoći i vodili ga na razna mjesta, no više ne znamo što raditi

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr

Poštovani Mevludine, 

imam sina kojeg je ostavila djevojka i zanima me hoće li se on uspjeti izvući iz psihičke krize. Pokušali smo mu pomoći i vodili ga na razna mjesta, no više ne znamo što napraviti. Hvala. 
šifra: strah me za sina

Odgovor:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vaš sin je bio u vezi dvije godine, no ona mu je rekla da se ponovno viđa s bivšim te da mora prekinuti vezu. Njih dvoje više neće biti zajedno. On će i sam shvatiti da ona nije za njega. Istina je da je upao u depresiju i jednostavno ne zna kako dalje. Još je voli i pati za njom, međutim, njegova kriza će proći. Vidim da je vrlo nježan i preosjetljiv, no također i temeljit te pozitivan. Nažalost, uvijek se previše povlačio u sebe. Može ga povrijediti svaka kritika, no to je njegov karakter. Suprug i vi ste ga malo sputavali u djetinjstvu, niste mu dali da se oslobodi, no on je ipak ispao kreativan i relativno stabilan momak. 

Međutim, u ljubavi nije zadovoljan. Nema hrabrosti ni samopouzdanja prići djevojkama. Kuhajte mu čaj od matičnjaka i neka to pije redovito, dva puta na dan. Već na godišnjem odmoru ove godine upoznat će pozitivnu i dobru djevojku te će biti zadovoljniji. Komunikacija će početi putem interneta, a sve će prerasti u stabilnu i čvrstu vezu. Poslije mu vidim brak i dvoje djece. Dakle, nema potrebe da se uzrujavate i previše brinete jer vidim da će on za najviše tri godine postati stabilan, zadovoljan, sređen i sretan muškarac. Nema razloga za brigu. 

Pretpostavljam da je na mene bačena crna magija jer ništa mi ne ide od ruke 

Poštovani Mevludine, 

mislim da je na mene bačena crna magija jer ništa mi ne ide od ruke. Zanima me kakva budućnost očekuje mene i obitelj, kakvo nam je zdravlje i što će biti s financijama.
šifra: Djevica Otočac

Odgovor:

Život vas nije mazio i pazio. Znali ste samo za patnju i gorčinu, a oko vas je bilo mnogo negativnih stvari. Uvijek ste se trudili da pomognete, da udovoljite drugima, no sebe ste zapostavili. Mnogi su vas iskorištavali. Osjećate strah, nesigurnost i nervozu, slabost u nogama te gušenje. Imate i vrtoglavice. U sljedećem razdoblju neće biti brzih pomaka nabolje niti rješenja većih problema. Tek sljedeća godina će malo krenuti bolje s onim što ste zamislili. Uz uobičajenu terapiju ujutro, oko 10 sati, pijte i čaj od koprive, a prije spavanja čaj od matičnjaka. Vidim da ste obilazili mnoge liječnike i iscjelitelje, ali nitko vam nije pomogao jer na vas nije bačena crna magija ili uroci. 

Za sada vam ne vidim nikakvih velikih operativnih zahvata, a vaša trenutačna zdravstvena situacija je posljedica mnogo stresa i nepravdi koje ste proživljavali tijekom cijelog života. Potječete iz srednje patrijarhalne obitelji, no vaš najveći problem su zapravo vaša obitelj i ukućani koji vas i dalje nemilice koriste u svakom pogledu. Vrijeme je da podvučete granicu i kažete dosta. Trebali biste si svi međusobno pomagati i surađivati, a ne da je sve na vašim leđima. Uputite ih da rade svoj posao pa će novac jednostavnije pristizati i svima će biti lakše. Sretno i javite mi se za nekoliko mjeseci. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.