Obavijesti

Kolumne

Moj dečko je psihopat, čak me i proganja na poslu, pomozite!

Svojim SMS-ovima, lažnim optužbama i zlostavljanjima čak mi ugrožava i posao, a istovremeno me vara s brojnim ženama s kojima se dopisuje preko interneta...

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr. 

Poštovani gospodine Mevludine! 

Dugo čitam vaše odgovore u 24sata i časopisu Astral te vidim da vrlo dobro ocjenjujete ljude i njihovu budućnost. Imam 46 godina i samohrana sam majka dvoje djece. Kći je stara 24, a sin 22 godine. Također, kćer sam razvedenih roditelja, odrasla sam uz baku. I majka je tu bila, ali baka me podigla i odgojila. Mislim da sam imala prosječno djetinjstvo, više nesretno nego sretno, bez roditeljske ljubavi. Baka mi je pružila sve što je mogla. Udala sam se s 18. Tako sam pokušala pobjeći od majčine kontrole i psiholoških pritisaka, iako sam znala da taj moj suprug nije prava osoba za mene. Rodila sam dvoje djece kojima sam bila i otac i majka, cijelo vrijeme sam radila, školovala se te odgajala i podizala djecu.
Suprug je pio, hodao okolo itd. Nakon 15 godina s djecom sam odlučila da taj brak više nema smisla tako da smo se razveli. Djeca su pripala meni jer je suprug ostao bez posla. Sve troje smo 2001. otišli u Zagreb. Uz majčinu pomoć kupila sam stan na kredit. Djeca su pri kraju studija, a ja sam uspjela magistrirati. Na fakultetu radim vrlo odgovoran i stresan posao. Revizor sam, a ljudi ne vole kad im se pregledavaju papiri te to izaziva svakojake reakcije i pritužbe. Prije godinu dana upoznala sam muškarca koji me lagano maltretirao ljubomorom i paranojama. Prošli tjedan sam saznala i da mi je slao s različitih brojeva mobitela poruke kojima mi je napravio takav pritisak da sam mislila da ću završiti na psihijatriji. Sve je bilo povezano s mojim poslom što mi je stvorilo i strah od gubitka radnog mjesta.
Više puta sam mu pronašla na mobitelu lascivne i vulgarne poruke prema većem broju nepoznatih žena s kojima je kontaktirao preko interneta tako da mislim da me je tijekom te naše veze više puta varao.
Jako puno laže, o nebitnim, kao i o bitnim stvarima. Zbog svega se vrlo loše osjećam pokraj njega i htjela bih to prekinuti. Ali on me i dalje maltretira, šalje mailove, SMS-ove, izjavljuje ljubav, optužuje da sam ga varala jer sam s drugima pila kavu itd. Neprekidno mi nudi brak, jednostavno ga ne mogu zaustaviti. Mislim da je psihički bolesnik jer ne vidi realnost nego živi u svom svijetu. Najgore od svega mi je to što mi je svojim SMS-ovima ugrozio posao. Slao je poruke i mojoj kolegici s namjerom da nas posvađa i uopće ga nije bilo briga kako je meni. Sad se pravda i tvrdi da on nije ništa od toga slao. Molim vas pomoć. Pozdrav! 
šifra: danijela ana 

Odgovor:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Puno ste propatili, ali ipak ste i postigli zahvaljujući pozitivnoj energiji. Što se tiče gospodina, odmah vam kažem da je strašno ljubomoran i posesivan. Nestabilan je i vrlo konfuzan. S njim ćete imati probleme i to trebate riješiti jer ne vidim da će se popraviti. Voli iskoristiti svaku priliku s drugim ženama. Ne vidim da ćete ostati s njim. No jako je nezgodan pa budite oprezni jer vrlo teško ćete ga uvjeriti da odustane od vas. Ima patološke promjene i vrlo je eksplozivan. Zato što prije trebate s njim prekinuti. Vidim vam bolju budućnost i perspektivu s drugim gospodinom, osobito iduće godine. Što se tiče posla, budite oprezni jer će vam i tu malo raditi probleme. Djeca su vam dobro odgojena. Sin je pažljiv i vrlo stabilan. Vidim mu brak i djecu te dobar posao. Kći je malo na svoju ruku, tvrdoglava, ali uporna. Pomalo je nezadovoljna, ali samo trenutačno. Vidim joj čvrstu vezu, a poslije brak i djecu. Također, vidim vas kao vrlo stabilnu obitelj i u ljubavi i slozi bez ovog avanturista.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang