Obavijesti

Kolumne

Komentari 23

Naša kćer ima dečka koji nije za nju, hoće li ostati s njim?

Hoće li kći završiti fakultet i raditi u struci? Kad će to biti? Hoće li ostati s momkom s kojim je sada jer mi se čini da nije za nju? Što će biti sa stanom u kojem živimo?

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr

Poštovani gospodine Mevludine, 

znam da primate mnogo pisama, ali ipak se nadam da ćete mi odgovoriti. Recite nam o zdravlju. Hoće li kći završiti fakultet i raditi u struci? Kad će to biti? Hoće li ostati s momkom s kojim je sada jer mi se čini da nije za nju? Zanima me i što će biti sa stanom u kojem živimo? Hoće li ostati kćeri iza nas ili će ona imati svoj stan? Unaprijed zahvaljujem i željno čekam vaše savjete.
šifra: mobitel  

Odgovor:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vaša kći je uporna, vrlo nadahnuta te inteligentna pa će završiti fakultet bez obzira na to koliko je to velika obveza. U dogledno vrijeme će raditi u svojoj struci. Analizirao sam njezinu fotografiju te vidim da je senzibilna, povremeno eksplozivna i napeta. Pomalo je i promjenjiva raspoloženja. Njezin momak je vjeran i pažljiv. Nježan je, voli je i imat će odličnu budućnost. Ima puno dobrog u sebi, a ne vidim zašto je vaš stav da on nije za nju. Griješite - on je jako fin i pošten te ima prirodnu inteligenciju. Nije školovan kao kći, ali ljude ne treba minimizirati. On je za nju idealan jer ljubav je obostrana. Važno je da je tih, odgojen i pažljiv, a on ima odlične atribute. Vidim ih u braku s dvoje djece. Imat će svoj stan. Vi poradite malo na imunitetu i opustite se te pozitivno razmišljajte. Ne vidim većih problema. U idućim godinama i sami ćete hvaliti budućeg zeta. 

Muž godinama pije i maltretira mene i sina - hoće li ikad biti bolje

Poštovani gospodine Mevludine, suprug pije alkohol dugo godina. Kad popije, postaje jako nezgodan i teško ga podnosimo. Potražili smo stručnu pomoć, ali bez uspjeha. Naš sin je u godinama kad bi trebao osnovati obitelj. Otac i sin se međusobno ne podnose. Hoće li moj muž napokon shvatiti da mu je alkohol neprijatelj te kakva je budućnost mog sina? Kako da se ja u svemu tome postavim s obzirom na to da mi je zdravlje narušeno? 
šifra: zabrinuta i nesretna   

Odgovor:

Uvijek sve vi za druge obavljate, ama baš sve. Suprug je sebičan i samo je sebi omogućio lakši život. Vi ste za njega sve radili, a on ništa. Trebali ste davno riješiti ovaj problem jer previše ste mu dopustili. Jako je nezgodan jer alkohol je učinio svoje. Znam da ste pokušali s liječenjem, ali je i prekinuto. Takva mentalna stanja ne mogu se brzo riješiti. Ustanova za mentalno zdravlje je jedino rješenje. Vidim i da je bolestan na prostatu i jetra te da mu je gušterača oštećena. Treba tu puno toga uraditi uz pomoć liječnika. Sin je vrlo energičan i maštovit. 

Vidim da je imao slabu i vezu. Ne brinite se - krajem ljeta ga čeka vrlo pozitivna djevojka, uredna, stabilna te vrlo dobro odgojena. Veza će trajati nekoliko mjeseci, a nakon toga stiže brak. Čak vidim i prinovu. Dakle, njegova putanja je pozitivna i ne morate se brinuti. Njegov odnos prema ocu ostat će nepromijenjen. Vaš problematični suprug se iživljava na vama, ali i nad sinom. Što se tiče zdravlja, najviše vas muči povišen tlak, glavobolje i čest tremor te napetost. Malo više se posvetite sebi jer strašne ste stvari preživjeli. Vama će biti dobro, a i sinu, no suprug je nepopravljiv. Morate poraditi na smještaju u kliniku za mentalno zdravlje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang