Obavijesti

Lifestyle

Komentari 75

Otkrivena tajna sreće: Misli će biti pozitivne uz 5-3-2 tehniku

Otkrivena tajna sreće: Misli će biti pozitivne uz 5-3-2 tehniku
1

Ova vrlo jednostavna tehnika je toliko učinkovita da su je znanstvenici patentirali. U samo deset dana preokrenut će tijek vaših misli s negativnih na pozitivne...

VIDEO

Tajna sreće je konačno otkrivena, poručuju znanstvenici s klinike Mayo. Recept za sretan život sastoji se, tvrde, od nekoliko jednostavnih koraka koji će vas izvesti iz labirinta potištenosti i tjeskobe. 

Programi su patentirali traje oko 10 tjedana, a tijekom njega dolazi do drastičnih, pozitivnih promjena u životnim stavovima i načinu razmišljanja pojedinca.

Da biste se ‘sprijateljili’ sa srećom, najprije si postavite ključno pitanje – što je za mene sreća, ako se izuzmu novac, zdravlje i uspjeh?

5-3-2 tehnika 

  • 5 - odnosi se na prvih pet ljudi koji jesu ili su bili u vašem životu i kojima ste najviše zahvalni. Njih se trebate sjetiti čim se probudite, ali vježbu možete prakticirati kad god osjetite da ‘padate’.
  • 3 - u prve tri minute, kada susretnete članove svoje obitelj, ponašajte se kao da ste sreli davno izgubljene prijatelje - ne osuđujte ih i ne pokušavajte ih mijenjati i ‘popravljati’. Ovaj korak možete vježbati i sa prijateljima, kolegama i susjedima. 
  • 2 - u prve dvije sekunde kada sretnete poznatu osobu, pošaljite joj pozitivne vibracije - ‘Želim ti svako dobro!’.

Dodatni savjeti:

Usredotočite se na pozitivne emocije poput opraštanja 

Istraživanja su pokazala da je ljudski um konstruiran tako da se gotovo uvijek usredotoči na negativna iskustva, no dobra je vijest da čak 40 do 50 posto osjećaja sreće ovisi o odlukama koje sami donosimo. Bit ćete sretni ako se usredotočite na ono što je u vašem životu lijepo te na pozitivne emocije kao što su zahvalnost, opraštanje i ljubaznost.

Hoće li vam problem koji vas muči sad biti važan za pet godina?

Ako zapnete, te um ne možete „iščupati“ iz kolopleta negativnih misli, zapitajte se hoće li problem koji vas trenutno muči biti jednako važan i za pet godina. Ako je odgovor ne, tada on nije vrijedan da na njega trošite toliko vremena i energije. Važno je stalno si ponavljati koje su nam vrijednosti zaista važne za ispunjen i kvalitetan život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku