Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Party u pidžami: Idealno doba za provesti noć kod prijatelja

Party u pidžami: Idealno doba za provesti noć kod prijatelja
1

Prespavljivanje kod prijatelja svojevrstan je obred i za dijete i roditelje. Ako sve prođe u redu, položili ste test zrelosti. Praznici su možda idealni za takve "izlete"

VIDEO

Praznici su na vratima, na sve se strane planiraju zabave i tulumi. U ovom razdoblju posebno uživaju djeca koja, od trenutka kad im završe praznici, nemaju drugih obveza koje bi im priječile veselje i uživanje u odmoru. Mnogima su dugi praznici i vrijeme koje imaju na raspolaganju previše i nedostaju im prijatelji pa se često baš u tom razdoblju čuju molbe da ih pustimo da prespavaju kod prijatelja. Većini se roditelja tada pred očima zavrti film o ludim i neobuzdanim tulumima u pidžami kad perje leti na sve strane, ali ovakve molbe zapravo su, kažu stručnjaci, znak da vaš mališan odrasta i želi malo više slobode.  A kako ćete se vi postaviti ovisi o mnogo toga što ćete uzeti u obzir pri razmišljanju.  

- Kada i pod kojim uvjetima bi dijete moglo prespavati kod prijatelja, prije svega ovisi o uzrastu i zrelosti djeteta, te nema univerzalnog odgovora na ovo pitanje.  Važan faktor koji u tome igra ulogu je, na primjer, je li dijete prije toga već imalo iskustva s prespavljivanjem kod nekoga i bilo odvojeno od roditelja. Naravno, za roditelje je također važno da znaju obitelj u koju dijete odlazi - na taj se način i roditelji mogu opustiti i s punim povjerenjem pustiti dijete da prespava u kući ljudi koje smatra odgovornima - govori diplomirana psihologinja i NLP trenerica Kristina Bačkonja.  Naša sugovornica upozorava da ako dijete nije imalo takvo iskustvo, a silno želi prespavati kod prijatelja tada bi bilo dobro pripremiti ga na to da u svakom momentu može nazvati roditelje i eventualno se predomisliti. Mnogi se roditelji sjećaju kako ih je u sitne sate probudio djetetov poziv, najčešće kad su svi ostali zaspali, a ono nije moglo.   

- Vrijeme praznika je možda idealno za takve ‘izlete’  budući da djeca nemaju školskih obveza, što znači da se mogu posvetiti igranju, a roditelji se ne moraju brinuti hoće li djeca stići ispuniti sve školske obaveze te tko će im u tome pomoći. Ako ni nakon svih razgovora s djetetom i dogovora niste sigurni da je to dobra ideja, možete odgoditi to za neku drugu prigodu. Neki pokazatelji, niz specifičnih okolnosti,  trebali bi vas upozoriti na to da je bolje pričekati.   

- Ako bi djeca bila bez nadzora, ako nemamo povjerenja u obitelj kod koje bi dijete trebalo prespavati ili ako nam naše dijete dosad nije pokazalo da je dovoljno odgovorno da bi mu ukazali povjerenje i dopustili da prespava kod prijatelja, tada bi - smatra psihologinja Bačkonja -  odluku o prespavljivanju trebalo odgoditi.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'