Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Pokreni se! Prestanite živjeti u prošlosti i samosažaljevati se

Pokreni se! Prestanite živjeti u prošlosti i samosažaljevati se
1

Kako biste što više "rasli", preuzmite odgovornost za vlastite odluke, izbore i pogreške i ne krivite druge za njih, nemojte bježati od problema i zavaravati se

VIDEO

Način na koji se odnosite prema sebi model je ponašanja prema drugima, ističu treneri umijeća življenja. 

Da biste voljeli i poštovali sebe, krenite od iskrenosti, savjetuju. Priznajte si što u vlastitu životu smatrate dobrim, a što lošim, što će vas usrećiti, a što ne, razmislite kamo ste krenuli i što točno želite postići. 

Nastojanje da budete nešto što niste uzaludan je gubitak osobnosti koju svatko od nas posjeduje i svega onoga što vas čini jedinstvenim, navode stručnjaci. Stoga, umjesto da se sabotirate, prigrlite posebnost vlastitih osobina, ljepota, ideja i razmišljanja koji vas doista čine onime što jeste. Umjesto da stalno trčite za nečim novim, zaustavite se i prepustite užitku smijeha s najboljim prijateljem, promatranju prirode s djecom ili opuštanju na balkonu u smiraj ljetne večeri. 

Svakodnevnu žudnju za srećom počnite iskrenim smijehom - bilo gdje i bilo kada možete se počastiti dozom radosti. Počnete li odatle, raspolažući onime što već imate, pozitivni će osjećaji prizvati nove sretne promjene u budućnosti. Inspirirajte se drugim ljudima, učite od njih i poštujte ih, a u životnim se izazovima i situacijama “natječite” samo sa sobom. I ciljajte na rušenje vlastitih rekorda.

Recite "stop" stalnoj jurnjavi

Mnogima se život odvija po razinama - nakon što dosegnu jednu, nisu zadovoljni dok ne uhvate drugu. Tako život često protekne u jurnjavi za “novom nužnošću”, a najljepši - “obični”, trenuci zauvijek prođu.   

Još razloga za prijateljstvo

Gradite prijateljstva s ljudima koje cijenite te koji vam uzvraćaju ljubaznost, pozornost, ljubav i odanost.

I mali je korak napredak

Ne definiraju nas životni problemi, nego načini kojima na njih reagiramo i od njih se oporavljamo, kažu stručnjaci. Umjesto da čekate da problem nestane, poduzmite “akciju” koju možete. I mali je korak napredak.

Dopustite si nova poznanstva

Neka se prijateljstva s vremenom produbljuju, a druga blijede. Kako biste učili i razvijali se, pružite priliku novim poznanstvima koje vam život donese. Neka od njih mogla bi vam postati dragocjena. 

Život u sadašnjosti

Najveće je bogatstvo sposobnost da se potpuno iskusi život, rekao je pisac Henry David Thoreau. Naučite li cijeniti ljepotu trenutka, svakodnevicu će obogatiti iskustva o kojima niste ni sanjali. 

Navijajući za druge, dozivate potporu

Iskrena radost i “navijanje” za napredak drugih uglavnom se vraćaju jednakom mjerom. Prije ili poslije ljudi za koje ste, bez zadrške, “navijali” počet će “navijati” za vas, tvrde stručnjaci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam