Obavijesti

Kolumne

Sin će dobiti otkaz radi ozljede na radu čim se vrati na posao

Sin mi je imao operaciju zgloba na nozi. Ozljeda je nastala na poslu, a ovih dana je načuo kako će dobiti otkaz kada se vrati jer je na bolovanju dulje od 17 mjeseci

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr.

Dragi Mevludine,

Molim vas da mi pomognete ako je ikako moguće. Sin mi je imao drugu operaciju zgloba na nozi. Ozljeda je nastala na poslu pa me zanima hoće li sve biti u redu poslije oporavka. Ovih dana je načuo kako će dobiti otkaz kada se vrati na posao jer je dulje od 17 mjeseci na bolovanju. Šefovi nisu htjeli priznati ozljedu na radu sve dok komisija nije drugačije odlučila. Zanima me hoće li stvarno dobiti otkaz ili će biti sve u redu. Drugi problem je moj suprug koji ima 70 godina, ali se ponaša kao neki klinac. Njemu su svi krivi, ali on nije ništa. Najviše me boli što za sve krivi mene iako stvarno nisam kriva što nije ostvario svoje snove dok je bio mlađi. Stvarno više ne znam kako da se nosim s tim. Molim da mi pomognete savjetom kako da riješim i problem s dugom jer se na muža više ne mogu osloniti. Molila bih vas odgovor u 24sata jer sam pretplatnica. Unaprijed hvala. 
šifra: Zagrepčanka 63 

Odgovor:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Blage ste naravi i dobri u duši te imate jako razvijenu intuiciju. Život vam je od djetinjstva bio potežak. Udali ste se, ni tu vam nije bilo dobro ali ste voljom i entuzijazmom prebrodili mnoge stvari. Vaš suprug se sada ponaša tako zato što je pomalo senilan, ne punu,  i još više želi da vas iskorištava.  Vidim da on želi još veću pozornost jer ste ga tako navikli. No brinite vi o sebi, on je dobar za svoje godine odnosno odličan. Sin neće dobiti otkaz. Operiran je i vidim da će uskoro na posao. Neka traži odštetu za zglob jer povreda je nastala na poslu. Vidim mu ubrzo napredak na svim poljima. Sretno!

Cijeli život radim za obitelj, ali nitko to ne poštuje. Čak se i kći udaljila

Dragi i poštovani Mevludine!  

Svake nedjelje u 24sata čitam vaše odgovore pa vam se javljam u nadi da ćete i meni odgovoriti. Imam problem koji me već duže vrijeme muči. Vučem, radim od same mladosti i trudim se svima ugoditi, ali se to ništa ne poštuje. Kći je već u povećim godinama, ostala je sama. Nakon što dođe doma s posla ništa ju ne zanima da radimo kao što smo nekada. Zbog tog sam jako jadna i ogorčena. Već sam i ja stara, ovako više ne ide. Dragi Mevludine, jesam li ja negdje pogriješila i u čemu to točno? Vi ste mi još zadnja nada da mi kažete kako dalje. Molim vas, hoće li moja kćer naći srodnu dušu i hoće li osnovati svoju obitelj?  Kakvo joj je zdravlje i posao? 
šifra: zabrinuta mati

Odgovor: 

Vi ste pogriješili kod cijele obitelji, a jedini razlog je to što ste svima činili dobro. Rješavate i njihove i svoje probleme i tako ste u stvari i njima i sebi učinili medvjeđu uslugu. Žrtvovali ste se, a sad nitko neće  vas podržati i pohvaliti. Svi se pomalo bahato ponašaju prema vama zato vam je nabolje da promijenite taktiku. Dovoljno su svi zreli i pametni da rukovode sobom i svojim  životom, a vi malo se opustite i mislite više o sebi 

Vaša kći je vrlo  ambiciozna i komunikativna. Realist je ali je istodobno i pozitivna. U društvu je poprilično cijene jer voli red i poredak. Maštovita je i sanjar. 

Ona je u svom elementu i ne želi da je bilo tko opstruira i ometa. Bilo je tu nekih simpatija ali ništa konkretno. Vidim krajem godine stabilnost kod vaše kćerke te novu i stabilnu vezu koja će potrajati. Gospodin je iz okolice. Bit će jako susretljiv i šarmantan. Veza će krenuti i istrajat će u brak. Vidim i bebu. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang