Obavijesti

Kolumne

Komentari 44

Žena je ženi - vuk, ali kada smo postale takve jedna drugoj?

Kada smo postale vučice? Zašto uvijek moramo imati ljepši stan od one druge, pametniju djecu i zgodnijeg muža? Koga bi to trebalo biti briga osim nas samih?

VIDEO

Znate one sličice koje kruže internetom na kojima žene u sekundi terminatorskom preciznošću odskeniraju drugu ženu, primjećujući sve - od boje očiju i marke torbe do poderane očice na čarapi, dok muškarci vide samo da je to - žena?

Talentirane smo za detalje, nema što. Ali, je li to uvijek samo naša urođena sposobnost uočavanja ili u tome ima i ponešto zločestoće? Zašto smo vidjele baš izrast, a ne sjajnu kosu? 

Jesu li ženska sposobnost da radi više stvari odjednom i ima bolje oko za sitnice nešto što nam je od koristi ili od štete?

Podijelit ćemo naš mali svijet na nas i njih. No, je li to baš točno tako? Jesu li muškarci doista naši najveći 'neprijatelji'? 

Toliko vremena provodimo maskirajući svoje slabe točke, celulit, šlaufić i ostale mrske neprijatelje, ali nekako mi se čini da muškarci to i ne vide. Kada vam je zadnji put najdraži uopće primijetio novu frizuru ili ne daj bože, novu nijansu ruža?

Oni su jednostavno cijepljeni od sposobnosti za primjećivanje detalja. Ili možda još točnije - nije ih briga za sitnice kojima mi razbijamo glavu.

Pa zašto onda toliko vremena provodimo birajući novu nijansu laka za nokte? Koliko od nas može iskreno reći da to čini samo radi sebe, a ne da bi njezin lak bio najljepši u uredu? 

Često ćemo se deklarativno zaklinjati u žensku solidarnost, govoriti o Nama, koje po cijele dane rade, kuhaju, peru, brinu za djecu, i Njima, koji razvaljeni na kauču gledaju TV dok mi najbolje godine trošimo na njihovo bedinanje. Reći ćemo da su oni i bolje plaćeni i da mi moramo biti dvostruko bolje u poslu samo da bi bile jednake. Podijelit ćemo naš mali svijet na nas i njih. No, je li to baš točno tako? Jesu li muškarci doista naši najveći 'neprijatelji'? 

Sjetite se samo Očajnih kućanica, pa jedna bi drugoj najradije skočile za vrat samo zato što peče bolje kolače. Umjesto da si olakšaju život i ne zamaraju se takvim glupostima. 

Kada smo to postale jedna drugoj takve vučice? Zašto baš uvijek moramo imati ljepši stan od one druge, pametniju djecu i zgodnijeg muža? Koga bi to uopće trebalo biti briga osim nas samih. 

Opustite se, sredite se radi sebe, ispecite kolače baš onako kako vi to volite, a ne da bi bili kompliciraniji od susjedinih. Hvalisanja raznoraznih prijateljica i poznanica o svojim savršenim životima doživite s velikom dozom rezerve. I barem pola bacite u vodu. 

Dokazale smo da možemo sve i da smo u tome genijalne. Ostalo je samo još da pobijedimo - žene.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…