• Članak
  • Komentari 156
  • Share 482
  • Tweet10

Slavni Bourdain o Hrvatskoj: Ako još niste bili, vi ste idiot

Hrvatska je sljedeća velika stvar kažem vam, siguran je slavni američki kuhar Anthony Bourdain koji je u našoj zemlji otkrio bogatstvo dobre i ukusne hrane

Srijeda, 25. 4. 2012. u 11:45    Piše: Monika Horvat

- Ovo je prvoklasna hrana, prvoklasno vino i prvoklasni sir... Ja nisam znao za Hrvatsku. I ako još niste bili  tamo onda ste idiot. Ja sam idiot zato što nisam bio prije - istaknuo je slavni američki kuhar Anthony Bourdain koji je u Hrvatskoj snimao epizodu za svoju emisiju "Anthony Bourdain: Bez rezervacije", koja se prikazuje na Travel Channelu.  Ovaj kuhar jedan je od najpoznatijih američkih TV chefova, a posebno je bila popularna njegova knjiga "Kuhinja povjerljivo".

- Hrvatska je sljedeća velika stvar - siguran je Bourdain.

U svom posjetu Hrvatskoj, jadransku obalu otkrivao je u društvu kuhara Mate Jankovića. Uživao je u kamenicama koje se vade na tradicionalan način, ulju od tartufa u Istri, rižotu u Skradinu, fritaji sa šparogama, crnom vinu i siru, ali i ribolovu.  

Isplati se pogledati Motovun zato jer je to grad tartufa, a cijena ručka iznosi koliko i hamburger na Manhattanu, tvrdi Bourdain. 

Svidjela mu se i riba koja se priprema na tradicionalan način, pa čak i ona mala koja se zapetlja u mreže. Dojmila ga se i činjenica da se sve iskorištava, pa čak i jetra ribe. Na otoku Pagu koji uspoređuje s površinom Mjeseca uživao je u janjećim tripicama i hobotnici ispod peke, a najviše ga se dojmilo hrvatsko crno vino iz Skradina koje naziva božanskim. Od previše vina čak je i završio na podu. 

U tijeku je osma sezona Emmyjem nagrađivanog serijala Anthonyja Bourdaina, a emisija pod nazivom "Hrvatska obala" emitirana je ovaj tjedan. 

Pročitajte više vijesti u specijalu Putovanja.

Tagovi: turizam, mate janković, jadranska obala, jadran, hrvatska, hrana, anthony bourdain

Izdvojeni komentari 156 komentara Pogledaj sve komentare
25.04.2012., 12:16

dda: naš turizam više reklamiraju ljudi izvan lijepe naše, nego naša turistička zajednica

25.04.2012., 12:19

crotastic: svi nas hvale...našu hranu, naše prirodno bogatstvo...samo mi ne vidimo dalje od nosa i ne znamo iskoristit i zaštiti "naše blago"...

25.04.2012., 12:17

intelektualni propuh: Reci za sebe da si idiot promovirajuci jednu zemlju je veeeeeeeliko! Moj naklon gospodinu kuharu...

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar