• Članak
  • Komentari 9
  • Share
  • Tweet2

Nijemci su najbrojniji nudisti, a slijede ih Španjolci i Nizozemci

Oko 15 posto Nijemaca, osma posto Španjoljaca te šest posto Danaca, Šveđana i Nizozemaca su nudisti. Oko 68 posto turista strahuje od napada morskog psa

Ponedjeljak, 21. 5. 2012. u 15:15    Piše: Martina Japec
Nijemci su najbrojniji nudisti, a slijede ih Španjolci i Nizozemci Pixsell Britanci su najkonzervativniji u Europi po pitanju nudizma

Njemački turisti najveći su ljubitelji nudizma te čak 15 posto njih skida svu odjeću na plaži bez imalo zadrške, dok su najkonzervativniji Britanci među kojima je tek oko dva posto nudista, pokazalo je istraživanje turističkog portala Expedia Travel na 9000 turista iz 21 zemlje.

Na drugom mjestu nacija ljubitelja nudizma našla se Španjolska s osam posto turista koji će se na odmoru sunčati goli, a Šveđani, Danci i Nizozemci su na trećem mjestu sa šest posto nudista, prenosi Daily Mail.

Zajednička briga za 68 posto turista nije kupanje u kupaćem kostimu ili bez njega, već kupanje uopće, zbog straha od morskih pasa. Oko 50 posto turista prije odabira mjesta za ljetovanje uzima u obzir kolika je vjerojatnost od napada morskog psa, iako je na europskoj obali bilo tek nekolicina napada u posljednjih 100 godina.

Planiranje odmora unaprijed

Britanci su najorganiziraniji u planiranju godišnjeg odmora te ga trećina planira čak šest mjeseci unaprijed. Tek 22 posto drugih Europljana planira godišnji toliko unaprijed.

Dok 30 posto Nizozemaca i 31 posto Kanađana ljetovanje uplaćuju i do šest mjeseci ranije, čini se kako su narodi koji žive najbliže obali najopušteniji u tome. Francuzi, Talijani i Španjolci se najčešće odlučuju na tzv. last minute ponude, a 20 posto ljudi iz te tri zemlje planira ljetni odmor mjesec dana unaprijed.

Financije važnije od sunca i plaže

Zbog velike ekonomske recesije većina turista danas odredište godišnjeg odmora određuje prvenstveno prema cijeni, a tek potom po broju sunčanih sati ili kvaliteti plaža u određenom mjestu.

- Trošak je  postao najvažniji faktor u odlučivanju i planiranju godišnjeg odmora - zaključio je direktor Expediae, Andy Washington. 


Tagovi: plaža, planiranje godišnjeg odmora, nudisti, navike turista, ljetovanje

Izdvojeni komentari 9 komentara Pogledaj sve komentare
21.05.2012., 16:02

triangle: Sve mi je jasno-da se sunčaju goli,da plivaju goli(to je baš i gušt),ali nikako mi nisu jasni oni nudistički kampovi kad lijepo mama,tata,baba,deda,mala dječica,svi ko od majke rođeni sjednu za stol da ručaju;-)

21.05.2012., 22:17

mila 19: ja sam nudista ali samo sa mužem na skrivenim plažama.....

21.05.2012., 20:20

kizo1007: svi muški golaći moraju se bojati šparića zbog slobodno klatećih crvića, morski psi se ne love na crva

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar