Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Plaža Jerolim na Hvaru prva među top 15 nudističkih plaža

Plaža Jerolim na Hvaru prva među top 15 nudističkih plaža
4

Američki CNN izdvojio je 15 najboljih nudističkih plaža na svijetu i na prvo mjesto je uvrstio plažu Jerolim na Hvaru koju opisuje kao spoj netaknute prirode i čistog mora

VIDEO

Nakon što ga je Lonley Planet uvrstio na peto mjesto popisa top destinacija za 2012. godinu, Hvar se našao na prvom mjestu 15 najboljih plaža za nudiste. 

1. Plaža Jerolim, Hvar

Najbolja plaža za nudiste nalazi se u Hrvatskoj koja je poznata po svojoj otvorenosti prema golom tijelu. Plaža Jerolim na Paklenim otocima u sklopu hvarskih otoka najbolja je destinacija za sve koji se vole kupati i opuštati bez ijedne krpice, a CNN je opisuje kao mjesto "netaknute prirode, stjenovite obale i kristalno čistog mora". 

Jednako je popularna kod nudista kao i kod onih koji vole kupaći kostim. Ukoliko se volite kupati bez krpice na sebi uvijek je moguće pronaći kakvu osamljenu uvalu. Osim toga, ako vam je dosta izležavanja, obalu možete istražiti i brodom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Praia de Galheta, Sveta Katarina, Brazil

Ovaj prirodno očuvan prostor, bez restorana i  drugih okolnih zgrada idealno je mjesto za sve nudiste. Osim toga, to je ujedno i arheološki lokalitet, a i ocean je odličan za surfanje. Udruga prijatelji Galheta štiti interese prirode i čuva plažu. 

3. Marinadi Camerota, Campania, Italija

Dok je u pitanju golotinja, Talijani nisu toliko otvoreni kao njihovi susjedi Francuzi. Nova nudistička plaža na južnoj strani nacionalnog parka Cilento, karakterizira čisto more i mirna obala, savršena za punjenje baterija nakon napornog radnog tjedna. 

4. Anantara Phuket Villas, Tajland

U kompleksu od 83 vile s privatnim dvorištima i bazenima na osami možete bez problema uživati goli. Iako je većini najbolje kupanje na divljim plažama, saune, vanjski tuševi i mini bar imaju svoje prednosti. 

5. Azurna obala

Krstarenje Azurnom obalom jedinstvena je prilika za nudiste koji se vole kupati u bilo koje doba dana ili noći, a da ih nitko ne ometa. Ako ste oduvijek željeli oploviti Azurnu obalu u Adamovom kostimu, ovo je odmor za vas. Kruzer kreće iz Marseillea. 

6. Plaža Black', La Jolla, Kalifornija

Američka udruga nudista ovu je plažu proglasila najboljom takve vrste u SAD-u. Kilometre pješčane plaž štite litice, a iznad se nalazi golf teren Torrey Pinesa. Plaža privlači nudiste i surfere i to je mjesto gdje se zakon protiv golotinje San Diego ne provodi.

7. Teniski i racquet klub, New York

Ovaj privatni klub u koji mogu ući samo muški članovi, dok žene dolaze samo u posebnim prilika, oaza je za opuštanje u središtu New Yorka. Ovo je omiljeno odredište biznismena, odvjetnika i doktora.

8. Slapovi Lady, Brecon Beacons, Powys, Wales

Morate biti izuzetno hrabri da bi se kupali goli u Walesu, ali to je destinacija koju svi nudisti barem jednom u životu moraju posjetiti, ističe Kate Rew autorica knjige Divlje kupanje. Slapovi su omiljeno mjesto planinara zato pazite kome pokazujete svoje golo tijelo. 

9. Capella Pedregal, Cabo San Lucas, Meksiko

Ako se bojite da će vam netko ukrasti odjeću ili staviti vašu golu sliku na "fejs", Capella Pedregal je odlično mjesto za vas. Riječ je o hotelu s 66 soba s pogledom na ocean, i najvažnije s privatnim bazenom.

10. Plaža Maslin, Australija

Plaža Maslin prva je legalna nudistička plaža u Australiji. Ovdje se svake godine održava gola Olimpijada kojoj se možete pridružiti. Plaža privlači i brojne surfere te sve romantičare zbog nevjerojatnog zalaska sunca.

11. Zlatna plaža, Cipar

Za sve koji žele osjetiti pijesak među prstima i uživati u plavom moru, Cipar je odlučno mjesto za njih. Kupaći s krpicama se kupaju na plaži s kafićima, dok je ostatak plaže rezerviran za sve nudiste. To međutim, nije službena nudistička plaža zato prije provjerite nego se skinete. 

12. Mala plaža, Havaji

Iako se na Havajima ne smijete goli sunčati, postoje uvale na kojima se to tolerira. Malu plažu u Maiju preporučuje i američka Udruga za nudiste. Također, možete uživati u festivalu glazbe i krijesova. 

13. Orient Bay, Sveti Martin, Karibi

Krpica se možete riješiti na francuskoj strani otoka, točnije na plaži Orient Bay i uživati u Atlantskom oceanu. 

14. Carpe Diem, Santorini, Grčka

Uživajte u privatnom hotelu s 10 apartmana iz kojih se pruža pogled na grad Thira. Iskoristite privatne terase i bazene, ali i turske kupelji koje vam hotel pruža. 

15. Tradicionalne kupelji, Japan

Tokio, unatoč tome što je veliki grad, ima dosta prirodnih termalnih izvora. Pokušajte Spa Toshimaen vrt i opustite se u mirnom okruženju vrta koji je dizajnirao slavni dizajner Kenzo Kosugi.Ili isprobajte Seta onsen Sanga-ne-Yu, gdje možete promatrati planinu Fuji, dok se opuštate.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise