Obavijesti

Show

Komentari 15

Anka se i ovoga puta iskazala s Rapskom tortom i bobom

Anka se i ovoga puta iskazala s Rapskom tortom i bobom
7

U finalnom tjednu Nenad i Anka predvode finaliste svaki s po jednom pobjedom u danu. U današnjoj izradi Rapske torte i boba uvjerljivo je pobijedila Anka

VIDEO

Nakon što su neko vrijeme proveli ispred pećnice i provjeravali kako izgleda njihova Rapska torta, natjecatelji su je prezentirali i žiriju. Đurđicina torta imala je jako dobro izbalansirane okuse, tijesto nije jako naraslo, no kremasti nadjev u samoj torti trebao je biti manje sočniji i više pečen. Žiri je dokazao Nenadu da nije trebao koristiti mast u tijestu, jer se na nižoj temperaturi ona spustila na samo dno torte, a tijesto se nije pravilno diglo. Unatoč boljem nadjevu, žilavost njegovog tijesta je prevagnula kod dijeljenja ocjena. Zlatanova torta, pripremljena prema samostanskom receptu, bila je odlično prihvaćena kod žirija. U nadjevu se osjećaju agrumi, a debljina prhkog tijesta ne smeta okusu, dok je na vrhu lijepo stvorena korica, što je za prvu Rapsku tortu odlično! Anka kod kuće često radi Imotsku tortu koja je slična Rapskoj, no ovaj put žiri je pronašao samo jednu primjedbu, a ta je da se gornji dio nadjeva malo rasušio.

Finalisti su nastavili s pripremom originalnog ručka s bobom kao zadanom namirnicom. Iako se naziva kraljem grahorica, bob se  ne koristi toliko često u hrvatskoj kuhinji jer je mnogima teško ga čistiti.

Anka priprema bob s neizbježnom raštikom uz janjeće kotlete s pireom od boba i salatu. I dok je Marinu Medaku njezin pire od boba zapeo za oko zbog kremaste strukture, Željki Klemenčić su sve tri porcije ispale itekako zadovoljavajuće. „Ti si daleko najbolje promislila kojim će smjerom ići tvoja jela. Ostalih troje natjecatelja trebaju se ugledati na tebe i tvoj način pripreme jela koje imaju glavu i rep, tradiciju i modernog pristupa“, tako su članovi žirija pohvalili Anku.

Iako nikad nije 'imao posla' s bobom i artičokama, Zlatan se bacio u avanturu spojivši te dvije namirnice u neku vrstu čušpajza. Međutim, žiri je primijetio da artičoke nije očistio do kraja, pa je Zlatan djelomično odustao od njezine upotrebe. Svom je čušpajzu namjeravao priložiti i lepinju kojom bi se 'točao' umak, no ista se nije stigla ispeći na vrijeme. Zbog toga, ali i zbog masne i prekuhane interpretacije, Zlatan je dobio malo slabije ocjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đurđica kod kuće ne radi često bob, no uvijek se orijentira na jušno jelo kao što je varivo. Ovaj put želja joj je bila poslužiti ga s janjetinom, porilukom i lukom. I dok je meso bilo odlično skuhano, povrće joj nije uspjelo. 

- Samo jelo kao vrlo jednostavno, povrtno varivo je ok, ali daleko smo došli u ovom natjecanju. Očekivali smo nešto drugačije, zahtjevnije - glasila je poruka žirija nakon kušanja njenog jela.

Nenad je odlučio poduprijeti regiju koju predstavlja bob, pa ne čudi što je izabrao žablje krake kao dodatak toj grahorici. Njegov zanimljiv jelovnik oduševio je žiri, unatoč teškoj bruschetti i umaku u prilogu kojeg je ponudio uz žabe.

No, žiri je u sobi za vijećanje donio odluku da je Ankina torta bila najbliže originalnoj Rapskoj torti, dok ih je njezino kreativno jelo s bobom potpuno oduševilo. I dok je Zlatan u finalnom tjednu koristio namirnicu koju nikada nije pripremao, a Đurđica skuhala previše jednostavno varivo, ovaj je dan definitivno bio Ankin! Sada Nenad i Anka vode svaki s po jednom pobjedom u finalnom tjednu. Stignu li ih Zlatan i Đurđica dostići? Doznat ćemo već sutra u novoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“ u 21:10 sati na RTL Televiziji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'
KAKVA SENZACIJA NAS ČEKA?

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'

Valentina Pliško otkrila nam je što je inspiracija iza novog kostima u kojem će Baby Lasagna nastupiti na Eurosongu, koliko ga je dugo radila, ali i jednu novost što se samog nastupa tiče...
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu