Obavijesti

Show

Komentari 38

Iva Pehar: Nastavit ću se baviti svojim poslom koji obožavam

Iva Pehar: Nastavit ću se baviti svojim poslom koji obožavam
3

PREOKRET Iako joj je u desertu ostala folija, Makaranka je svojim jelima osvojila strogi žiri. Kuhanjem se bavi odmalena, a još ne zna što će sa 100.000 kuna

VIDEO

Nisam očekivala da ću tako daleko dogurati. To mi nije bilo ni u primisli. Bodove uopće nisam brojila i bio mi je potpuni šok kad su mi rekli da ih imam više, rekla je pobjednica treće sezone showa “MasterChef”.

Makaranka Iva Pehar (26) u finalu kulinarske emisije bila je uspješnija od “suparnika” Ante Martića (36). Osim pehara, dobila je i nagradu od čak 100.000 kuna.

- Kad mi se sve slegne i kad postanem zaista svjesna pobjede, onda ću razmišljati o novcu i, naravno, pametno ga uložiti - rekla je Iva.

Nakon što je pred strogi žiri servirala desert u kojem joj je ostala folija, Iva je mislila da je za nju show gotov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Nova TV

- Katastrofa, užas. Sramota, ajme finale, a ja poslužujem foliju - rekla je. Unatoč tome, desert je bio uspješan.

- Nisam se puno opterećivala jer bi mi bilo drago da je i Ante pobijedio. Sretna sam što je žiri prepoznao trud, a prije svega ukusne tanjure - rekla je Iva koja je završila grafički dizajn u Zagrebu, a potom upisala dizajn Interijera u Italiji. Kuhanje je zavoljela još kao djevojčica, a u show se prijavila na nagovor sestre. Već je i dobila nekoliko ponuda za posao.

- Nastavit ću se baviti svojim poslom jer ga obožavam, no s obzirom na to da sam sad spoznala da i odlično kuham, definitivno ću ostaviti prostora za planove i ambicije u svijetu gastronomije - kaže. Veliku pobjedu proslavit će s obitelji i prijateljima, a čestitke stižu sa svih strana.

- Još se navikavam na to da me na ulici prepoznaju. Reakcije su neočekivane jer se show jako pratio te su me stalno zaustavljali i davali mi potporu - kaže pobjednica koja će, ako se bude bavila kuhanjem, pokušati srušiti predrasude da su samo muškarci vrhunski kuhari. Prije nego što se prijavila u show, Iva nije isprobavala nove recepte niti je, kaže, istraživale svjetske kuhinje.

- Htjela sam biti fer i ući samo sa znanjem koje sam imala. Mi smo amateri te sam to uvijek ponavljala samoj sebi da se ne izgubim u svemu tome i da uvijek ostanem sabrana - kaže Iva. Drugoplasiranom pravniku Anti pobjeda je izmakla samo za dva boda, no, kaže, ponosno stoji iza svih svojih jela koje je donio pred žiri.

Nova TV

- Mislim da su me svi fer ocijenili. Odlazim kući s najvećom mogućom srećom u srcu - rekao je Ante. Od kuhanja bi, kaže, volio živjeti.

- To mi je velika strast. Znam da to mogu i znam koliko sam dobar. Jednog dana bih volio imati blog, kolumnu ili emisiju o hrani. Ne bi bilo loše ni pisati kritike restorana ili savjete za kuhare - zaključio je Ante.     

Pobjednički recept

Sastojci: Biftek, ljubičasti batat, celer, poriluk, klice, šarlota, mrkva, češnjak.

Priprema: Karamelizirati mrkvu, celer i poriluk u teči te ubaciti komade mesa da se karameliziraju zajedno s povrćem. Nakon toga zaliti crnim vinom i pustiti da se reducira. Dolijevati vode i opet reducirati do željene gustoće. Procijediti umak kroz cjedilo i ostaviti sa strane do serviranja. Napraviti pire od celera i poriluka. Biftek ispeći na tavi i dovršiti u pećnici. Servirati biftek s pireom od celera i umakom. Na sam kraj staviti salatu od klica koja se začini octom, maslinovim uljem, senfom, solju i paprom. Preprženi čips od ljubičastog batata dekorirati na vrh salate.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom