Obavijesti

Show

Komentari 7

Jedan bod razlike: Nadomak finalu Igor Mešin otišao je kući

Jedan bod razlike: Nadomak finalu Igor Mešin otišao je kući
3

NOVI IZAZOV Celebrity kandidati su se borili u kuhinji restorana 5/4 gdje ih je dočekao žiri koji ih je upozorio da ovaj put nije bitna samo hrana, već i emocija

VIDEO

U novom je izazovu u najpoznatijoj kuhinji Ivana imala značajnu prednost jer je u prethodnom izazovu osvojila još jednu pobjedu. Odlučila se za crvenu pregaču, budući da je nosila crveni ruž, a u svoj je tim očekivano odabrala – Irinu. Tako je prvi ovosezonski kulinarski okršaj ustvari postao borba između žena i muškaraca. Irina je odmah priznala da misli da će biti opako dobar tim, dok je Luka zaključio da će Igor i on rasturiti. Ipak, ovog je puta sreća bila na strani crvenog tima, a Mešin se na kraju izazova oprostio od svoje MasterChef pregače. 

- Svega će biti u toj kuhinji - novi je izazov najavio Igor. Celebrity kandidati su se borili u kuhinji restorana 5/4 gdje ih je dočekao žiri koji ih je upozorio da ovaj put nije bitna samo hrana, već i emocija. Andrej, Dino i Radovan sjeli su za stol šefa kuhinje, za kojim inače sjede gosti koji gledaju kako se priprema hrana. Za pripremu što ukusnijih, ljepših i maštovitijih jela koja će ocrtavati koncept ovog restorana, u kojem je glavni chef Dino Galvagno, kandidati su na raspolaganju imali dva sata i 15 minuta, a nakon toga za serviranje svakog sljedećeg jela po 15 minuta. 

Koncept olovke 

U profesionalnoj kuhinji svako jelo počinje idejom, zbog čega je Dino došao do zaključka da mu je glavni alat u kuhinji – olovka, što je temeljito pojasnio celebrity kuharima koji su nakon toga slijedili njegov primjer. 

- Oni su izrazito ´nabrijani´, vidim da je to jedna ratna atmosfera - komentirala je Irina plavi tim. 

- Pripremile se jesmo, štreberice jesmo i jedna i druga - priznala je Ivana. Crveni tim prvi je počeo s pripremom svojih jela, a plavi 15 minuta nakon. 

Odmah na početku kuhanja Ivana je komentirala kako joj treba nešto za smirenje, dok je Igor priznao da se u profesionalnoj kuhinji osjeća kao u Disneylandu. Luka i on su se dogovorili da će jedan drugome čuvati leđa u novom izazovu. Ideja vodilja plavog tima je bila zemlja, voda i šuma zbog čega su se odlučili za sljedeći menu: Pjenu od mladog češnjaka i poširano jaje, Raviol sa skutom i morskim biljem, Goveđi file, rösti (popečak od korjenastog povrća) i salatu te Sorbet od čokolade i kompot od šumskog voća. ´Ženski´ menu je bio ponešto drugačiji, a sadržavao je Kozje sireve s povrćem i biskvit, Tunu tataki, salatu od krumpira s hrenom i dragoljub, Mlince od heljde s pečenim organskim picekom te Sladoled od pečenih jabuka, crumble od medenjaka i crème Anglaise. 

´Svi koriste mikser, samo Ivana Husar mlinac!´

Kandidati su se podijelili tako da je svatko od članova tima pripremao po dva jela, te su si međusobno pomagali. 

- Irina i ja smo bile savršen tim - priznala je Ivana koja smatra da je ispreći piceka kako treba pravo umijeće. Njezin picek joj je izgledao savršeno, no kod njegovog rezanja se suočila s malim poteškoćama. Irina je sama čistila tunu, budući da nije bilo ´stričeka iz ribarnice´ koji inače to za nju radi. Luka i Igor su se orijentirali svaki na svoja jela. 

Iako je Ivana imala problema s heljdinim mlincima jer je krivo okrenula ploču, i u ovim je trenucima bilo mjesta za šalu. 

- Ivana Mlinac radi mlince. Onda je bila fora: svi koriste mikser, samo Ivana Husar mlinac -  smijala se. Igor se veselio desertu i sladoledu koji nikad nije radio te se nadao da će žiri fascinirati njegovi punjeni ravioli. 

Luka je ponovno imao problema s jajima – ovaj put poširanim 

Nakon što je žiri kušao prvo predjelo crvenog tima upareno s pjenušcem koje je pripremala Ivana, Dino je izjavio da se nada da će njezin picek biti dobar. U međuvremenu, Luka je u kuhinji prolazio prave drame! Jaja su mu se poširala dva sata, no još uvijek nisu bila gotova. Igor mu je želio pomoći s pjenicom od sifona, no pjenica jednostavno nije išla van. Dečki su kasnili, no na kraju su ipak uspješno servirali Lukino predjelo čija se prezentacija jako svidjela Ivani. Svoje je prvo predjelo plavi tim također servirao uz pjenušac, a Andreju je u njemu nedostajalo soli te se, prema njegovom mišljenju, raspala pjena. Cure su i dalje bile na vrijeme gotove s jelima, a Ivana je pomagala Irini servirati primamljivo jelo od tunjevine. Tunjevinu posluženu uz Kapistran Irina je obrađivala brenerom, a upravo se obrada ribe svidjela Andreju. Radovanu je ovaj tanjur bio neslan. Nakon serviranja raviola uparenog s Malvazijom plavog tima, Dino i Radovan su zaključili da je Mešin prekuhao skutu. 

Kod heljdinih mlinaca i organskog piceka posluženih s Graševinom žiri je komentirao lijepo začinjenu salaticu, dok je biftek plavog tima Andreju i Radovanu bio nezačinjen. Čini se da su u novom izazovu najbolje prošli deserti. Desert crvenog tima koji je pripremala Irina Andreju je bio odmjeren, točan, sladak i izvrstan. S druge strane, čokoladni desert plavog tima je Dinu bio fin. Kandidati su u prvom ovosezonskom Gastroduelu u nepoznatoj kuhinji 5/4 prošli sve: od histerije, panike, znoja, sreće i na kraju – olakšanja. Irina je izjavila kako misli da oba tima zaslužuju komplimente i nitko ne bi trebao ispasti. 

Boja ruža im je donijela sreću: crveni tim izborio pobjedu u Gastroduelu 

Žiri je za vrijeme novog izazova, u svoje futrole upisivao ocjene jela. Vrhunski kulinarski znalci zaključili su da su se poznata lica iz javnog života dobro nosila s izazovom, no jedan je tim bio bolji od drugog. Kandidati su znali da po povratku u MasterChef kuhinju jedno od njih mora otići. 

- Baš mi te eliminacije danas nisu fora -  priznala je Ivana. Kandidati su u nekim segmentima izazova dobro uspjeli, dok u nekima, kao što je to bilo tretiranje kuhinje – nisu nikako. 

- Stvarno smo napravili ono... Atomska bomba nam je pala u kuhinju - iskren je bio Luka. 

Ipak, žiri je zaključio da su svi u restoranu dobili svoju hranu. Sljedove menua oba tima žiri je zasebno bodovao. Za jedan je bod prevagnuo crveni tim koji je pobijedio! No, nakon proglašenja Ivana se nije veselila budući da nije shvatila da se radi o dobrim vijestima. ´Ostala sam zbunjena´, komentirala je. 

- Ta pobjeda nije slatka - mislila je Irina po kojoj su oba tima bila ili jednako neuspješna ili jednako uspješna. 

Igor Luki: ´Osvjetlaj plavi obraz!´

Postalo je očito da će jedan od muškaraca napustiti najpoznatiju reality kuhinju. Desert plavog tima je bio odličan, no žiri je osim toga gledao i koliko je bilo zahtjevno napraviti to jelo. Imajući to na umu te da je Lukin biftek bio najbolje ocijenjen, Igora je izazov u 5/4 poslao kući. 

- Možda nagodinu uspiješ dobiti posao kao voditelj - Dino se u šali obratio Mešinu, dok je simpatični glumac na to komentirao da u sljedećoj sezoni očekuje poziv da bude bar pridruženi član žirija. 

Radovan je istaknuo da ne želi privatizirati show i pričati o tome koliko je Igor dobar voditelj te da je dovoljno to što mu je priznao da je bolji režiser od njega. No Radovan nikad nije mogao ni pretpostaviti koliko je simpatični Igor dobar kuhar. Nakon zagrljaja s Radovanom Igor je Luki poručio da osvjetla plavi obraz te komentirao da bi drugi put bio pametniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama