Obavijesti

Show

Komentari 9

'Kuhanje je bitno za ženu kao što je bitno i da je kuća čista'

'Kuhanje je bitno za ženu kao što je bitno i da je kuća čista'
10

Kuhanje na neki način doživljavam kao pitanje ženske časti, zaključila je Alka Vuica koja u ovoj emisiji nije bila pobjednica, ali nije bilo ni loših tanjura

VIDEO

Poznata kantautorica Alka Vuica se u novoj emisiji odlučila za tradicionalnu pripremu ribe koju je odlučila servirati bez filetiranja. Jako voli grašak i kad ga je vidjela jednostavno nije mogla odoljeti da ga ne spremi. Odlučila se za pripremu brancina na ´starinski´, tradicionalniji način. 

'Kuhanje je važno za ženu, kao što je važno i da kuća bude čista'

- Kuhanje na neki način doživljavam kao pitanje ženske časti. Mislim da je kuhanje za ženu jednako važno kao i da bude uređena i da joj je kuća čista. To mi je sve nekako povezano uz pitanje ženske časti - otkrila je. 

Za vrijeme kuhanja se bojala da ribu ne presoli. 

'Sklona sam eksperimentiranju'

- Kod ribe je uvijek osjetljivo soliti jer je ona naravno živeći u moru - slana - našalila se. U svom receptu koristila je i aluminijsku foliju s kojom voli kuhati zbog okusa kojeg će riba dobiti, a pak choy je pripremala na ´istarski´ način. Najviše ju je brinuo izgled jela i njegova prezentacija. Svojim jelom je bila zadovoljna, ali je rekla da je bitno je li žiri zadovoljan. 

- Sklona sam eksperimentiranju, mada se volim držati jela koja znam pripremiti i koja sam češće radila tako da se uvijek držim jela koja volim i znam raditi - komentirala je prije kušanja. 

Alka: Dinovi komentari su potpuno neutemeljeni!

Dino ju je prije kušanja pitao o njezinoj zamisli. Nakon što je probao njezino jelo komentirao je. 

- Nemam ništa protiv tradicionalnog pristupa i sve zajedno u tom kontekstu izgleda super. Ipak, krumpir je bio dobro pečen, ali nije bio slan, a ista je stvar bila i s ribom - rekao je Dino, no Alka se s tim nije složila. 

- Dinovi komentari su potpuno neutemeljeni - pjevačica nije shvaćala komentare o soli i dodala je da ne priznaje komentare o tome da nije dovoljno slano. Na pak choyju je bilo dosta papra, na čičoki previše limuna, a grašak nije trebalo toliko kuhati. Ipak, Dinu je ideja bila jako dobra. Andrej je njezino jelo nazvao odom tradiciji te ga u tom smislu smatra dosta uspješnim. 

Radovanu je Alkino jelo izgledalo kao da je iz prošlog vremena. ´Kao drugu Titu da sam servirala!´, komentirala je Alka. 

- Mislim da ne bi pristao na ovo - odgovorio je Radovan i oboje su prasnuli u smijeh. Alka misli da tradicionalna i starinska jela dobivaju sve više na cijeni i da ćemo se u budućnosti vratiti tradicionalnim jelima. 

- Ja navijam za tradiciju - zaključila je. Nakon komentara žirija s Ivanom i Igorom je komentirala da se bori za tradicionalnu hrvatsku kuhinju. 

NIje bilo loših tanjura

- Mislim da sam za ovaj mladi žiri prestaromodna pa mi sigurno neće dati najbolje mjesto jer sam ih valjda podsjetila na kuhinju njihove matere - našalila se prije proglašenja. 

Iako Alka nije pobijedila, žiri je naglasio da u ovom izazovu nije bilo loših tanjura. 

- Bolje se osjećam kada kuham nešto što znam. Ali, mili Bože, snaći ću se i ako se susretnem s nečim što nikad nisam vidjela jer zapravo kod kuhanja je princip isti, a sve su ostalo nijanse -  najavila je nove izazove. 

Ivanino urbano i maštovito jelo oduševilo je žiri

Ivana je, kako kaže, u novoj epizodi napravila nemoguće, a to je za nju bilo smisliti nešto jednostavno. Spremala je ribu drugi put u životu, a odlučila se za njeno pečenje na tavici u aromatičnom umaku i pripremu gnjezdašca od luka i krumpira. 

Za vrijeme kuhanja Ivana je sebi ´nabila´ užurbani tempo te ju je pomalo dekoncentrirao Igor koji je do nje dolazio razgovarati, a koji pomoću tuđeg stresa, kako kaže, liječi svoj. 

- Mešin, ti si moj idol! To što ne razgovaram s tobom ne znači da te ne volim nego...znaš? Trauma - rekla mu je te priznala da je sad više ´zagrizla´. Susrela se s istim problemom s graškom kao i kod curryja. Ovaj put Ivana nije htjela riskirati s kašnjenjem.

- Shvatila sam konačno da ne kuham za 15 ljudi dakle da to ne moraju biti veliki obroci i da moram biti gotova na vrijeme - rekla je Ivana koja se za vrijeme kuhanja upoznavala i s pećnicom te je shvatila da je treba pojačati. U svom jelu Ivana se inspirirala Londonom. Kako kaže, pripremala je ´fish and chips´ na hrvatski način.

Radovanova najpoznatija rečenica ponovno u MasterChef kuhinji

- Znam da će biti 100 zamjerki, to fakat očekujem -  kazala je Ivana prije kušanja. Kad je kušao njezino jelo, inače zahtjevni Dino je komentirao: 

- Skoro da nemam prigovora. Riba je odlično isfiletirana, pak choy odlično kuhan, povrće zeleno. Jedino bi luk u povrću rezao tanje ili kuhao malo duže. Svaka čast,  poručio joj je. Andreju je sve fino napravljeno. 

- Rečeno je što je rečeno, a morate znati da je ovo što je rekao Dino je maksimalno od njegove pohvale. Ja ću reći što mislim, a što on nikad neće nikad - započeo je Radovan završivši sa svojom najpoznatijom rečenicom: ´Meni je to jako fino!´. 

Pobjednica je Ivana

Žiri je, kao i uvijek, o jelima vijećao savjesno. Dino iz dana u dan vidi napredak, a u ovom izazovu nije bilo loših tanjura. 

- Svatko je napravio sam za sebe korak ili dva naprijed -  pohvalio je kandidate. 

- Zbog toga što je pripremila jelo zericu maštovitije, ambicioznije, poduzetnije i, po okusu, zamamnije - pobjednica je Ivana - proglasio je Radovan. 

- Jako sam sretna - izjavila je pobjednica te dodala da je splet okolnosti bio takav da je to što je zamislila bilo uspješno i ukusno.

- Fakat sam sretna. Baš je dobar osjećaj - dodala je na kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane