Obavijesti

Show

Komentari 27

Luka skoro zapalio kuhinju, a Nikšina patka bila je najsočnija

Luka skoro zapalio kuhinju, a Nikšina patka bila je najsočnija
6

Budući da Luka nije poznavao tavu na kojoj je radio, prsa su mu se počela dimiti, i žiriju to nije promaknulo. Nikša se sjajno snašao s pačjim prsima i dobio pohvale

VIDEO

Luka je kuhanje odlučio započeti pripremom deserta. 

Patku je zalijevao narančinim sokom i dodao joj koromač te kuhao prokulice i pržio pancetu. 

- Stavio sam med u tavu s jabukom - otkrio je što je miješao s prosom. 

Kad je u obilasku žirija došao do njegove radne jedinice, Radovan je zaključio da Luka danas nije na Mediteranu. Luka je odgovorio da nije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je, nemam pojma, fuzija svega - rekao je Luka i priznao da ne kuha uvijek mediteransko već voli pripremu različitih okusa. 

- Panika ne može donijeti ništa dobro - otkrio je svoja razmišljanja dok je kuhao. Batat je oprao i pekao u kori. 

Iznenadna ljubičasta brokula malo mu je poremetila zamisao oko jela, a pačja prsa su za njega bila ´nezgodna´ jer ih dosad nije nikad radio.

'Luka, pažljivo s tom vatrom'

Budući da Luka nije poznavao tavu na kojoj je radio, prsa su mu se počela dimiti što nije promaknulo žiriju. Emilija je sve svalila na ljubičastu brokulu, no žiri je jednostavno preiskusan da ne bi nanjušio da taj dim dolazi s Lukine tave. 

- Da oni nisu došli, onda ne bi meni ovo počelo buktiti na vatri - Luka je imao svoju teoriju.

Radovan mu je dao savjet da uvijek može reći da baš to tako obožava. 

- Luka, pažljivo s tom vatrom - na odlasku mu je poručio Andrej. Ipak, kad je izrezao svoja pačja prsa, činila su mu se savršeno ispečena. 

I Emilija i Luka su prepekli patku

Nakon Emilijinog tanjura, žiri je kušao ono što je Luka pripremio. Dok je nosio svoja tri tanjura prema žiriju, simpatični pjevač je bio zadovoljan. Dino ga je savjetovao oko pripreme juhe od prokulica, a samim tim i od svog povrća. No, juha mu je bila preslana. Patka je, osim kod Emilije, i kod njega bila prepečena.

- Inače nisam tip koji voli slano, više volim da je manje slano. Radije da je bljutavo nego da je preslano. Ali ako je meni koji volim da je bljutavo nije preslano, mislim da nije baš -  Luka se nije složio s Dinom. 

Andreju je batat bio jako ukusan te mu je odgovarala malo slanija hrana. Komentar na patku je bio isti kao Dinov. Na red je zatim došao i Radovan. 

- Ovo je neki čudni fusion od nespojivih strana svijeta, ali meni je to dobro, poticajno - ocijenio je Lukino jelo. 

Luka je bio zadovoljan komentarima. Ipak, budući da su i on i Emilija svoju patku prepekli, pobjedu u ovoj emisiji je zasluženo osvojio Nikša.

Nikša Kušelj pripremio najsočniju patku

Već na samom početku Nikšina reakcija na namirnice u Kutiji iznenađenja bila je obećavajuća, a s pačjim prsima se snašao sjajno. Rezao ih je sa svih strana da što ljepše izgledaju jer mu je to jako bitno. 

- Patku treba rezati tako da koža sa strane ostane kompaktna, a da fino zarežemo da to bude onako hrskavo, lijepo - pokazao je zavidno znanje o izgledu pačjih prsa. U mužaru je ´tukao´ različite začine. 

- Mužar miriše fenomenalno - primijetio je, a sve začine iz njega je prelio po batatu. Pazio je da ne napravi veliki nered u kuhinji jer onda to vuče nered u glavi. S pripremom batata je bio zadovoljan, a ljubičasta brokula iznenađenja nije mu puno pomrsila planove. 

- Patka i med idu jako dobro. Naravno, tu treba biti jako taktičan u smislu da ne bude previše ni premalo - otkrio je svoje kulinarske planove. U obilasku žirija ono što je dotad napravio je Dinu dobro izgledalo, samo je bilo malo prekuhano.

- Patka izgleda fenomenalno - činilo mu se pred kraj kuhanja te je nije htio rezati jer bi izgubila poantu cijele priče, a u svom je jelo htio pokazati da patka, osim s narančom, dobro ide i s jabukom. 

- Zadatak vrlo uspješno obavljen - bio je ponosan na sebe. 

Prezentacija iz 1801. sa savršenim spojem patke i karameliziranih jabuka 

Posljednje jelo koje je žiri kušao bilo je Nikšino. Andrej je zamijetio da su mu tanjuri čisti i uredni, a prezentaciju je usporedio s onom iz 1801. godine. 

Nikša to nije smatrao svojim nedostatkom, jer voli ´retro đir´ te je taj komentar shvatio kao skriveni kompliment. 

- Spoj patke i karameliziranih jabuka s ovim umakom je izvrstan. Školski, skoro - rekao je Andrej. Batat mu je bio jako lijepo začinjen, prokulice dobre, panceta klasična, ali predebela da bi bila servirana hrskavo. 

- Uz činjenicu da je ovo danas jedina patka koja je ispravno pečena ovaj tanjur super funkcionira - kazao je Dino. Sve mu je bilo odlično, možda mrvu premasno, a drugi tanjur je smatrao totalno nepotrebnim. 

-Dragi gosparu, meni ovo mirita - našalio se Radovan na dubrovačkom dijalektu. 

Zadatak kandidata je bio kuhati s namirnicama iz Kutije iznenađenja, a prema Radovanovim riječima, kandidati su iznenadili namirnice koristeći ih sve ili gotovo sve. Žiriju su ponudili juhu, glavna jela i desert. Ipak, dogodila im se tipična situacija – sreli su se s namirnicom koju nisu koristili. 

- Onaj koji je najmanje komplicirao, uspio se najbolje fokusirati pa je tako danas i pobrao lovorike. Nikša, čestitam - proglasio je pobjednika Dino. 

Nikša je komentirao svoju pobjedu.

- Ovo je bio jedan manji izlet, jedna priča o jednostavnosti koja je u kuhinji jako važna - zaključio je Nikša i dodao da mu je jako drago što je njegova patka bila najbolja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'