Obavijesti

Show

Komentari 20

Manjak koncentracije Nataliju stajao prolaska u finale showa

Manjak koncentracije Nataliju stajao prolaska u finale showa
7

Žiri je bio i više nego zadovoljan kreativnošću i idejama u pripremi brancina u kreativnom zadatku. Đurđica i Zlatan su bili negdje u sredini tablice ocjena...

VIDEO

U četvrtak, u posljednjoj epizodi talijanskog tjedna showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj', Anka, Nenad i Zlatan bili su prvi finalisti koji su izravno ušli u daljnje natjecanje, dok su se za posljednje, četvrto mjesto u finalu borile Đurđica i Natalija. Manjak koncentracije u pripremi špageta carbonara bio je Natalijin najveći problem, zbog čega je propustila posljednju šansu da osvoji 100.000 kuna i titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera.

Žiri je bio i više nego zadovoljan kreativnošću i idejama u pripremi brancina u današnjem kreativnom zadatku. I dok su Đurđica i Zlatan bili negdje u sredini tablice ocjena, Natalija se zbog prepečene ribe i previše dodatnih namirnica nalazila na dnu tablice. 

- Od svih ovih namirnica mogli ste napraviti čak tri jela – od komorača salatu, brancina na pari zajedno s umakom od rajčice ili brokule, nikako jedno i drugo zajedno, a povrće u bešamelu kao toplo predjelo. 

Ovako sve u jednom je ispao veliki džumbus“, priznao je Tomislav Špiček Nataliji gdje je pogriješila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za razliku od Natalije, Nenad i Anka pokazali su zavidnu kreativnost u pripremi brancina i svojim kulinarskim idejama uspjeli zadiviti i posebnog gosta Tullia Ferneticha. Željka Klemenčić je pohvalila pomak u Nenadovoj prezentaciji na tanjurima, s obzirom na sve ono što su se nagledali prošlih deset tjedana. I dok mu je carpaccio ispao senzacionalan, gratinirani brancin se u drugom jelu izgubio zbog prezli, a u trećem su se tikvice malo predugo pekle. Ankina oba recepta su oduševila žiri jer su bili osvježavajući, sočni, hrskavi, jednostavni i učinkoviti, a Tullio je priznao da će, nakon kušanja njezinih jela, ipak zadovoljan otići kući posljednjeg dana talijanske kuhinje.

S obzirom da su natjecatelji kroz cijeli tjedan talijanske kuhinje dobivali slične ocjene, ovaj kreativni ručak ipak je donosio odluku o tome tko odlazi u dvoboj, ali i tko ide ravno u finale. I dok su Anka, Nenad i Zlatan prvi ušli u daljnje natjecanje, za posljednje, četvrto mjesto u finalu borile su se Đurđica i Natalija. U 30 minuta dvoboja trebale su pripremiti tjesteninu s umakom carbonara, čuvenu talijansku „sirotinjsku“ deliciju koja se naizgled čini jednostavnim za pripremu. Carbonara u originalu traži samo četiri sastojaka – pancetu, jaja, sir (parmezan ili pecorino) i neizostavne špagete. Međutim, kod pripreme treba paziti da jaja, odnosno žumanjci, ne koaguliraju, dok se u tradicionalnu, autohtonu 

verziju ne dodaju češnjak i vrhnje. Natalija je očekivala da će je Antonija prozvati za dvoboj, pogotovo zbog njezine pripreme brancina koja se žiriju nije svidjela. Ovo je njezin prvi dvoboj u showu, pa vjeruje da se njezina protivnica Đurđica nalazi u prednosti jer je već iz prijašnjih dvoboja s Milivojem i Tanjom izašla kao pobjednica. Đurđica u ovaj dvoboj ulazi bez opterećenja, zadovoljna svojim nastupom talijanskom tjednu, u kojem je jednom proglašena najboljom. Vjeruje u recept koji joj je dala Bisera, a u kojem se u jaja dodaju dvije žlice pecorino sira, dok se vrhnje ne koristi.

Natalija je zaboravila namjestiti sat, pa je završila prije Đurđice i zadanog vremena. Pokušavala je popraviti situaciju i do kušanja žirija održavala tjesteninu toplom, no to joj nije pomoglo jer su joj špageti, unatoč odličnoj 'al dente' formi, ispali previše suhi zbog zgrušanih jaja i ohlađenog umaka od parmezana. Ta ju je pogreška na kraju koštala ulaska u finale.

I dok su voditeljica i članovi žirija čestitali Đurđici što se u posljednji tren priključila finalistima Anki, Nenadu i Zlatanu, Natalija se s osmjehom na licu oprostila od prijatelja natjecatelja. Sljedeći tjedan nas očekuje finalni okršaj u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj', tjedan u kojem će netko od četvero posljednjih natjecatelja postati bogatiji za 100.000 kuna i vlasnik titule najbolji hrvatski kuhar amater.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija