Od škrtih namirnica Dalmatinske zagore natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' morali su složiti ukusan brzi ručak, tradicionalni soparnik i janjetinu lešo s raštikom
Osim što kuša hranu, Tomislav Špiček traži parove u showu
Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj' nas već peti tjedan zaredom uveseljavaju svojim kulinarskim vještinama.
Od škrtih namirnica Dalmatinske zagore morali su složiti ukusan brzi ručak, tradicionalni soparnik i janjetinu lešo s raštikom.
Poljički soparnik je prvi izazov drugog dana pripremanja delicija iz Zagore. Za ovo jelo, koje se s punim pravom našlo na popisu jela sa zaštićenim zemljopisnim porijeklom, legenda kaže da je Napoleon rekao kako je to jedini kolač na svijetu poslije kojeg se može uživati u vinu.
Natjecatelji su s oduševljenjem radili soparnik jer su ga skoro svi radili kod kuće, tako da je žiri imao pune ruke posla birajući najbolji recept između deset različitih.
Slično je bilo i s drugim zadatkom, odnosno janjetinom lešo s raštikom, koju su skoro svi pripremali na različite načine.
I dok je Đurđica kuhala cijeli komad janjetine, Evelina je prvo meso rastrančirala, dok je Nenad ipak pripremio još i juhu s domaćim rezancima.
Dok se njegova janjetina kuhala, Mile je obilazio 'susjede' kako bi provjerili jesu li povrće izrezali na sitne ili krupne kockice, jesu li kuhali meso i korjenasto povrće zajedno ili odvojeno, kako će servirati.
Osim što je bio usredotočen na natjecatelje i njihove izvedbe novih zadataka, Tomislav Špiček je uspio primjetiti da su Zlatan i Anka ponovo na susjednim jedinicama, te da si u pauzama kuhanja rado dijele savjete i namirnice.