Obavijesti

Show

Komentari 7

Pobjednik dana je Nenad: Žiri uvjeren da može kuhati bolje

Pobjednik dana je Nenad: Žiri uvjeren da može kuhati bolje
7

Prva prepreka u izazovu 'brzog ručka' u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj' bio je rižoto. Anki i Đurđici su rižota ostala presuha, a Zlatan je zaboravio dodati parmezana...

VIDEO

Željka Klemenčić, Tomislav Špiček i gost Tullio Fernetich zadovoljni su entuzijazmom natjecatelja, iako su, prema njihovim ocjenama, rižota bila bolja od minestrone juha. Detalji poput masnoće ili tečnosti u rižotima bili su odlučujući kod davanja ocjena, no žiri se složio da je Nenad s milanskim rižotom bio najbliži originalu, kao i da 'on može i bolje' od prezentiranog.

Prva prepreka u izazovu 'brzog ručka' bio je rižoto (orig. risotto). Natjecatelji su se ozbiljno primili zadatka i poslušali savjete žirija da pripaze na vrstu riže i kakvoću temeljca. Međutim, jedino su Nenad i Natalija, koji su pripremali rižoto na milanski način, uspjeli zadržati sočnost koja je osnovna za ovo tradicionalno talijansko jelo. Anki i Đurđici su rižota ostala presuha, a Zlatan je zaboravio na kraju dodati malo parmezana kako bi dobio na kremastom okusu.

Neki su pretjerali s namirnicama

U Italiji se rižoto na milanski način servira kao predjelo, pa je stoga drugi izazov dana bila minestrone juha, odnosno bistra, krepka juha od povrća. Što se izbora sastojaka tiče, nema strogih pravila – bitno je da je povrće sezonsko i svježe. U pripremi je potrebno svo povrće narezati na jednake komadiće, te paziti na redoslijed dodavanja s obzirom na vrijeme koje je potrebno za njihovo kuhanje. Ukoliko želimo da minestrone bude malo zasitnija juha, možemo dodati i grah i slanutak, a na samom kraju mnogo svježeg začina i maslinovog ulja. 

Anka i Đurđica znaju da je jedan od bitnih savjeta kod minestrone juhe da se povrće ne prekuha, nego da se 'čuje pod zubima'. Međutim, obje su se s velikom količinom sastojaka u juhi udaljile od mediteranske priče i napravile nešto slično varivu. I Natalija je izabrala drugačiji recept od tradicionalnog, pa je juhi dodala i malo kupusa narezanog na rezance. Nenad je u svoju minestrone dodao i malo tjestenine i boba, no bio je upozoren da ne smije pretjerivati s namirnicama, baš kao i Zlatan koji je odlučio u svoju juhu staviti mahune, tikvice i domaću tjesteninu (pljukance), za što je koristio čak tri lonca.

Nenad može i bolje

Prije proglašenja, voditeljica Antonija i žiri zapljeskali su natjecateljima jer su se u pripremi jela u utorak pokazali boljim nego u ponedjeljak. U ovako uspješnom danu titulu najlošije natjecateljice preuzela je Anka, dok je Nenad najbolji talijanski kuhar dana. 

- Napomenula bih vidni pomak koji se danas dogodio. Imali su svakakvih problema s rižotom tijekom prošlih tjedana, no sada se vidi da su usvojili znanje. U Hrvatskoj, pogotovo po starinski kako se riža kuhala, svašta se nazivalo rižotom, što uopće nije bila istina. Zato smo prije par tjedana imali situaciju kada su nas natjecatelji zbunjeno gledali kada smo ih pitali koju rižu koriste. Sad su se već oni malo informirali, a pomak se itekako vidi - napomenula je Željka Klemenčić u sobi za vijećanje dodajući da Nenad, iako je proglašen najboljim, 'može kuhati i bolje' od prezentiranog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama