Obavijesti

Show

Komentari 10

Tanja skuhala pravu 'školsku' pašticadu, ali i 'ljepljive' njoke

Tanja skuhala pravu 'školsku' pašticadu, ali i 'ljepljive' njoke
6

Osmero natjecatelja poprilično je zadovoljilo iskusna nepca žirija prvim jelom svečanog ručka u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj'. Hobotnica im nije bila problem

VIDEO

S obzirom da je hobotnica na salatu skoro svim natjecateljima ispala odlično, žiri showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' se u sobi za vijećanje najviše osvrtao na njihove izvedbe pašticade s njokima. Nekima su njoki ispali ljepljivi, pojedinima je meso bilo suho, a umak pak prerijedak. 

Sve u svemu, Tanjina je pašticada bila daleko bolja od ostalih, unatoč sitnim nedostacima.

Osmero natjecatelja poprilično je zadovoljilo iskusna nepca tročlanog žirija prvim jelom svečanog ručka. Ispostavilo se da hobotnica na salatu za njih nije bio prevelik problem, a razlike između osam recepata bile su minimalne. 

Nakon kratke pripreme tog predjela, uslijedilo je maratonsko kuhanje pašticade s njokima, za koju je najvažnije odabrati pravi dio mesa. Najbolji izbor je goveđi ili juneći frikado koji se treba našpikati mrkvom i špekom, te marinirati. Zatim se meso treba ispeći sa svih strana, a kada je gotovo, dodati i povrće iz marinade. Kada je povrće pirjano, dodaje mu se i vino, najbolje ono iz marinade. Meso se servira narezano na šnicle u ispasiranom svilenom umaku karakterističnog slatko-slanog okusa.

Tijekom trosatnog kuhanja pašticade, natjecatelji su si dali oduška i svojim jelima dodali nekoliko malih kulinarskih tajnih sastojaka. Tako je Milivoj svom umaku dodao pekmez od šljiva kako bi neutralizirao kiselost, Zlatan je svoje svježe začine dodao tek pri kraju kuhanja kako se njihovi mirisi ne bi izgubili, a Nenad je svoje meso pekao na masti. Usto je u svoju pašticadu stavio i naribanu jabuku, svježi sok od naranče, te suhe šljive i mrvicu smokve, s čime se gostujuća članica žirija Luči Tudor nikako nije mogla složiti.

- To sve izgleda kao da kuhate divljač, jer se tada koriste sve one namirnice koje životinje jedu što nađu u šumi. No, za pašticadu baš nisam sigurna da je tako - komentirala je. 

Sve što je Luči rekla na kraju se pokazalo točnim - Nenadovo meso je bilo odlično pečeno, ali je sve pokvario umak koji bi se bolje slagao s nekim pečenjem nego pašticadom.

Luči je također primijetila da su skoro svi natjecatelji koristili korjenasto povrće, no samo su rijetki iskoristili njegove lisnate dijelove za zgušnjavanje umaka. Svim pašticadama ujedno nedostaje balans između slatkoće i kiseline, tako da su o svemu odlučivale nijanse.

Tanjina pašticada je, prema mišljenju žirija, bila najbolja od svih. Naravno, žiri joj je pronašao par nedostataka, no zbog kompaktnosti, svilenosti i punoće umaka oprostili su joj 'ljepljive' njoke. Luči je pohvalila i Anku i Nenada, dok je Đurđica, s druge strane, s oba jela imala problema. Iako je koristila sve dozvoljene sastojke kao i ostali, nedefiniran izgled i okus umaka u pašticadi nije zadovoljio žiri, a i Milivojev umak je podbacio jer je koristio prezle kako bi ga zgusnuo. 

- Čini mi se da se kod svih natjecatelja osjeća zamor, no kod Milivoja osobito i to već dugo - izjavila je Željka Klemenčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...