Taman kada su se kandidati poveselili bogatom stolu s namirnicama s kojega su mogli odabrati sve što su htjeli za svoje jelo uslijedio je šok...
Tri, dva, jedan-kuhaj: Kreativni tjedan u punom smislu te riječi
Tjedan kreativnosti poprima puni smisao svog naziva. Taman kada su se kandidati poveselili bogatom stolu s namirnicama s kojega su mogli odabrati sve što su htjeli za svoje jelo uslijedio je šok. Morali su namirnice zamijeniti sa svojim partnerima što za neke nije ispalo baš sretno. Od toga da su morali kuhati s namirnicama koje uopće ne poznaju do toga da su neki dobili toliko malo namirnica da su jedva mogli napraviti jelo. U svakom slučaju njihovi „specijaliteti“ i kombiniranje namirnica žiri nisu ostavili ravnodušnim.
Tomislav je bio u tolikom šoku od Duškinih namirnica da je, kako je Gretić primijetio, odustao i prije nego je počeo. Način na koji je objasnio što priprema možda najbolje ilustrira njegovo stanje: „radim nešto vrlo, veoma, zaista…nemam pojma što“. U nekom trenutku su on i Duška, vrlo vjerojatno od muke, zapjevali „Bubamarca“, a kako se na kraju ocjenjivanja pokazalo možda bi im pjevačka karijera bila uspješnija od kuharske.
Tomislav nije bio jedini koji je imao problem s namirnicama, Jasenka je od Karoline dobila namirnice koje su za njen tradicionalni ukus „preavangardne“ i to u tolikoj mjeri da je očigledno da nije razumjela niti kada joj je Karolina pokušala objasniti što je ona mislila raditi s tim namirnicama.
Dok se Vesna brinula kako je Dianu usosila sa svoje čitave četiri namirnice Diana je skroz opuštena, njoj ništa ne može pokvariti dan. S obzirom da je Vesna salatu servirala s košticom avokada kao ukrasom, a korijander, za koji je mislila da je peršin, jsakrila, ispada da se možda više trebala brinuti za sebe nego za Dianu.
Željku je jako zanimalo kako će bosanska pita ispasti s ljubičastim krumpirom, ona inače obožava ljubičaste namirnice u kuhinji ali ljubičasti krumpir ju nije baš oduševio iako mu se jako veselila.
Sve u svemu, ocjene žirija su bile prilično različite, a komentari na osebujne primjerke jela su varirali od onih vrlo pozitivnih do prilično šokantnih.