Obavijesti

Reporteri

Komentari 88

Dio radnika Varteksa dobio je plaću, a na posao se vratili svi

Dio radnika Varteksa dobio je plaću, a na posao se vratili svi
2

Radnici u pogonu oko podneva su dobili plaću, no komercijalisti i računovođe nisu. Svi su se vratili na posao jer bi i ostali trebali dobiti plaće kroz nekoliko dana

VIDEO

Gotovo svi zaposlenici Varteksa čija su radna mjesta vezana uz matični pogon u Varaždinu, njih nešto manje od 1000, u petak su štrajkali od šest sati ujutro. U podne su uplaćene plaće radnicima pogona te su se vratili na posao. Iako plaće nisu dobili računovođe i komercijalisti i oni su se vratili na posao jer bi ih trebali dobiti kroz narednih nekoliko dana. Svi su oni tek 26. studenog dobili plaće za kolovoz i zahtjevaju da im se isplate zaostaci i putni troškovi. 

- Svaki mjesec mi suprug daje 900 kuna da mogu kupiti mjesečnu kartu za vlak - rekla je jedna od ogorčenih radnica koja na posao putuje iz Ludbrega udaljenog 25 kilometara.Obustavili su bili rad u pogonima 1 i 2 koji šivaju odijela za Hugo Boss i Versace, u pogonu gdje se radi priprema, a pridružili su im se i računovođe i komercijalisti. 

- Član Uprave Miljenko Vidaček rekao nam je da prikupljaju novac za naše plaće, što znači da je sigurno ne možemo očekivati u narednih tjedna ili dva - nepovjerljiva je bila radnica Sanja Tkalčec. Plaće, koje iznose tek 2200 kuna, kasne i neredovite su unazad četiri godine.  

- Mi smo na minimalcu, a naši menadžeri imaju plaće i više od 50 tisuća kuna, voze službene aute i kad idu na ljetovanje, "peglaju" Varteksove kreditne kartice. Stalno organiziraju nekakve domjenke, dolazi catering, a mi radimo u vlažnom pogonu punom gljivica i bez pitke vode - rekle su radnice koje su tijekom cijelog jutra na cičoj zimi zahtjevale odgovore od Uprave. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prosvjed i ogorčenost radnika u potpunosti razumijem jer sam i ja ogorčen. Pregovore s bivšom Vladom započeli smo prije tri godine. Ponudili smo prijedlog rješenja koji smo prilagodili zakonskim propisima. Pregovori su u zadnjih nekoliko tjedana vrlo intenzivni, ali je činjenica da vremena više nema i Varteks u sljedećih nekoliko dana mora dobiti odgovor kako bi ova agonija stala  - rekao je novinarima predsjednik Uprave Zoran Koščec. Istaknuo je da Varteksovi dugovi nisu nepoznanica. 

Podsjećamo, Varteks je jedan od najvećih dužnika poreza državi. Dužni su više od 100 milijuna kuna poreza, a još 250 milijuna su dužni bankama za kredite.   

- Varteks ne traži financijsku pomoć od države – kaže Koščec. Tražili su od Vlade da im dopusti da za porezni dug jamče svojom imovinom, a žele takav dogovor sklopiti i s bankama.  

- Ulogu pregovarača preuzelo je ministarstvo financija i nadamo se da će uskoro sve biti riješeno u našu korist - za Evaraždin  rekao je Miljenko Vidaček.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija