Obavijesti

Sport

Komentari 69

Crnogorke prvakinje Europe, s trona su skinule Norvešku...

Crnogorke prvakinje Europe, s trona su skinule Norvešku...
7

U finalu Europskog prvenstva u Srbiji pobijedile su Norvešku s 34-31 nakon čak 80 minuta igre. Sjajna Milena Knežević je s čak deset golova predvodila Crnogorke

VIDEO

Crnogorske rukometašice prvi su put u povijesti osvojile naslov europskih prvakinja. U finalu Europskog prvenstva u Srbiji pobijedile su Norvešku s 34-31 nakon čak 80 minuta igre...

Osnovnih je 60 minuta utakmice završilo rezultatom 24-24. Crnogorke su potom u prvom produžetku (2x5 minuta) dvaput imale po tri gola prednosti, ali braniteljice naslova su se izvukle i 16 sekundi prije kraja izjednačile na 28-28. U drugom produžetku Norvežanke, međutim, više nisu imale odgovor na sjajnu igru izabranica Dragana Adžića.

Milena Knežević je s deset pogodaka predvodila Crnogorke, a osam je zabila Katarina Bulatović koja je s ukupno 56 golova ponijela naslov najefikasnije igračice prvenstva. Kod Norvežanki je Ida Alstad postigla 11 pogodaka.

Crna Gora se tako revanširala Norveškoj za poraz u finalu ovogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu. Ujedno je svrgnula Norvežanke s europskog trona na kojem su bile još od 2004. godine, odnosno na četiri uzastopna prvenstva.

U utakmici za treće mjesto Mađarska je pobijedila domaćina Srbiju s 41-38, također nakon produžetka. 

Europsko prvenstvo rukometašica, finale:

Crna Gora - Norveška 34-31, produžeci

za 3. mjesto:

Mađarska - Srbija 41-38, produžetak

Ždrijeb kvalifikacija za SP rukometašica: Hrvatice protiv Francuske

Hrvatske rukometašice će u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2013. godine igrati protiv reprezentacije Francuske...

Prva je utakmica na rasporedu 1. ili 2. lipnja sljedeće godine u Francuskoj, a uzvrat tjedan dana kasnije u našoj zemlji. Francuskinje su, podsjetimo, aktualne svjetske doprvakinje, a na ovogodišnjim su Olimpijskim igrama u Londonu, baš kao i Hrvatice, ispale u četvrtfinalu. Na Europskom prvenstvu koje ove nedjelje završava u Srbiji ušle su u drugi krug, ali nisu uspjele uhvatiti polufinale.

Izravan plasman na SP, koje će se od 7. do 22. prosinca iduće godine igrati u Srbiji, izborile su aktualne prvakinje Norvežanke, domaćin Srbija, te Crna Gora i Mađarska na temelju plasmana na EP-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu