Obavijesti

Sport

Komentari 26

Duvnjak: I sad kad sam najbolji na svijetu Balić mi je i dalje idol

Duvnjak: I sad kad sam najbolji na svijetu Balić mi je i dalje idol
7

I kad ti prijatelj, suigrač ili netko treći kaže da si najbolji, ponosan si. Pa kako ne bi bio u ovom slučaju, komentirao je za 24sata Duvnjak izbor najboljeg na svijetu

VIDEO

Iskreno, iznenađen sam. I sretan, naravno, godina iza mene bila je kao iz snova, javio se iz Hamburga najbolji svjetski rukometaš Domagoj Duvnjak (25).

Za najboljeg na svijetu izabrali su ga navijači i rukometni novinari, u trećem izboru Planet Handballa naslijedio je Filipa Jichu i Laszla Nagyja, koji su tu nagradu osvajali u posljednje dvije godine.

- Naravno da mi je velika čast dobiti nagradu koju dodjeljuju novinari i navijači, ali tako je zapravo sa svakim priznanjem. I kad ti prijatelj, suigrač ili netko treći kaže da si najbolji na svijetu, moraš biti ponosan. Pa kako ne bi bio u ovom slučaju... - kaže Domagoj uz obavezan dodatak:

- Ni u ludilu ne smijem zaboraviti spomenuti sve moje suigrače, trenere i izbornike, sve one koji su mi pomogli da dođem do ove razine. Bez svih tih ljudi nikad ne bih dobio ovakvo priznanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ivano Balić je bio i ostao moj uzor'

Čestitke su mu, kaže, počele stizati čim je vijest objavljena.

- Evo, cijelo vrijeme sam na telefonu, svi zovu i čestitaju. Ivano? Ne, s njim se još nisam čuo, ali ionako se nas dvojica čujemo redovito, najmanje jedanput tjedno. Hvala i njemu na svemu što je napravio za mene, on i u ovim trenucima ostaje moj idol, bio je i ostao moj uzor - istaknuo je Duvnjak.

Ovu godinu počeo je broncom na SP-u u Španjolskoj, koje je odigrao briljantno, u lipnju je odveo svoj HSV do naslova prvaka Europe, a završava je s velikim osobnim priznanjem. Kad se sve zbroji, nagrada za najboljeg igrača na svijetu i nije baš toliko iznenađenje...

- Ha, ha, može se to i tako gledati. Ali doista nisam ni razmišljao o tome da bih mogao dobiti ovu nagradu. Kao sportaš ne ideš za tim, jednostavno iz treninga u trening pokušavaš biti sve bolji, a takav pristup se vrati prije ili kasnije - uvjeren je Domagoj.

U Danskoj ponovno lov na zlato

U siječnju će Hrvatska u Danskoj ponovno u lov na europsko zlato s najboljim igračem svijeta. Kao u "Balićevo vrijeme"...

- Joj, znam da uvijek ponavljamo isto, iz godine u godinu, ali činjenica je da na EP ponovno dolazi 16 odličnih momčadi, da će svaka utakmica biti teška i da treba ići korak po korak. Međutim, jasno je da uvijek pucamo na najviše, već deset godina svaki put nam je cilj zlato. Iz ove perspektive najvažnije je prenijeti u drugu fazu četiri boda, budući da se križamo s vrlo jakom skupinom (Srbija, Francuska, Poljska, Rusija, nap. a.), a onda idemo pokazati da smo Hrvatska - euforičan je već sada naš najbolji igrač.

Turnir u Danskoj počinje 12. siječnja, a Domagoj i ostali "Nijemci" priključit će se pripremama tek 2. siječnja. Kao i svake godine, nekoliko zajedničkih treninga i u lov na zlato.

- Da, navikli smo već. No imam ja posla i do tad. Igramo svaka tri dana, do Božića moramo odraditi još šest utakmica - zbrojio je Duvnjak i za kraj uz smiješak dodao:

- Zdrav sam i spreman, ništa se ne brinite.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu