Obavijesti

Sport

Komentari 41

Golužin nasljednik: Iznenađen sam što su baš mene izabrali

Golužin nasljednik: Iznenađen sam što su baš mene izabrali
2

Biti hrvatski izbornik velika je čast i odgovornost. Nadam se da ću uspjeti ispuniti očekivanja hrvatske javnosti, rekao je Željko Babić, novi izbornik rukometaša...

VIDEO

Željko Babić (43) novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Upravni odbor HRS-a jednoglasno ga je izabrao za Golužinog nasljednika. Neobičan je to rasplet jer nekako se najviše provlačilo ime Zvonimira Serdarušića kao novog izbornika i Petra Metličića kao njegovog pomoćnika.

No u Hrvatskom rukometnom savezu odlučili su se za aktualnog trenera Meškova iz Bresta, jednog od najperspektivnijih mladih hrvatskih stručnjaka. Babić je bio pomoćnik Goluže u reprezentaciji i na klupi Zagreba. 

Babić je osmi hrvatski izbornik od osamostaljenja. Naslijedio je Golužu koji je podnio ostavku nakon šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Promjena izbornika nije jedina novost u muškoj reprezentaciji. Od 1. srpnja Ivano Balić postaje koordinator, trener reprezentacije i Babićev pomoćnik bit će Petar Metličić, dok je Ivica Udovičić imenovan direktorom svih reprezentacija.

Sanjin Strukić/PIXSELL

U ožujku 2013. godine Babić je napustio Zagreb i preuzeo Meškov. Ove sezone ispao je iz Lige prvaka u skupini sa Zagrebom, Kielom, PSG-om, La Riojom i Metalurgom. Novi izbornik debitirat će na klupi "kauboja" u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo sljedeće godine. Protivnik će nam 29. travnja biti Norveška u gostima. Uzvratna utakmica je 3. svibnja u Varaždinu.

- Moram priznati da sam malo iznenađen što se HRS odlučio za mene. Biti hrvatski izbornik velika je čast, ali i odgovornost. Nadam se da ću uspjeti ispuniti očekivanja hrvatske javnosti te pridonijeti još većoj kvaliteti reprezentacije - rekao je Babić.

U Brestu su mu ponudili novi ugovor, no odlučio je pričekati s potpisom. S obzirom da je dobio posao izbornika hrvatske reprezentacije, vjerojatno će odraditi ugovor u bjeloruskom klubu, u kojem je osvojio prvesntvo, do kraja sezone i onda otići. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića