Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hrvat najbolji u senzaciji LP-a: Ovo mi je najveći dan u karijeri

Hrvat najbolji u senzaciji LP-a: Ovo mi je najveći dan u karijeri
1

Povremeni hrvatski reprezentativac Igor Karačić bio je sa osam golova najbolji pojedinac Vardara u senzacionalnoj pobjedi protiv europskog prvaka HSV-a

VIDEO

Senzaciju kakvu ne pamti Liga prvaka u nedjelju su u Hamburgu kreirali rukometaši Vardara. Nakon skopskih 28-28 malo im je tko davao šanse u uzvratu osmine finala protiv aktualnog europskog prvaka HSV-a, međutim makedonska je momčad odigrala savršenu utakmicu i pobjedom 30-29 'raspisala natječaj za novog prvaka'.

Imao je Vardar u jednom trenutku i pet golova prednosti protiv momčadi u kojoj igraju i tri Hrvata (Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Davor Dominiković), tako da je njihov prolaz među najboljih osam momčadi Europe potpuno zaslužen.

- Ovo je najveći dan u mojoj karijeri - rekao je kratko nakon povijesne pobjede povremeni hrvatski reprezentativac Igor Karačić, koji je sa osam golova bio najbolji pojedinac Makedonaca.

- Došli smo pobijediti. Znali smo da je HSV slabiji kod kuće nego u gostima. Očekivali smo kako će nas podcijeniti, a mi smo bili motivirani. Jednostavno, odigrali smo nevjerojatno i zasluženo smo među osam najboljih - rekao je Filip Lazarov, pa istaknuo koga želi u četvrtfinalu:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želimo Metalurg, ali samo iz razloga što to znači da će jedna makedonska momčad igrati na Final Fouru. Ako ne, onda neka bude Flensburg.

Oduševljenje velikim uspjehom nije skrivao ni Alex Dušebajev:

- Senzacionalan rezultat, koji je rijetko tko očekivao.

Dva makedonska kluba među osam najboljih

A veličanstveni dan makedonskog rukometa u nedjelju je upotpunio Metalurg, koji je nakon plus šest iz Skoplja, pobijedio Kolding i u Danskoj sa plus četiri. Makedonci će tako među osam najboljih momčadi Europe prvi put u povijesti imati dva predstavnika. Trener Metalurga Lino Červar nije skrivao oduševljenje zbog prolaska u četvrtfinale Lige prvaka.

- Igrali smo fantastičan rukomet. Postoje dvije vrste rukometa. Jedna je 'run and gun', a druga znanje. Mi smo pokazali znanje, veliku disciplinu i karakter. To je veoma bitno u rukometu. Ponosan sam i sretan. Hvala svima - rekao je legendarni hrvatski trener.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener